Phython 3.7 programozást kezdtem el tanulni. WordPad-ban írtam meg. A program futtatásakor felugrik egy sötét ablak aztán semmi (nem látok eredményt). Miért nem látok eredményt?
Kerestem itt is válaszokat, de ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas.. nem segítettek. Ha a phytonba gépelem be lefut.
a,b,c=0,1,1
while (c<15):
__a, b, c = b,a+b,c+1
__print (b)
file név: alma.py
Előre is köszönöm a segítséget.
be kell lépni a píthon parancsértelmezőbe?
esetleg a PTH környezeti változót megadni hozzá és újraindítani a gépet?
1. Ne Wordpadet használj, mert az eleve formázott szövegekhez, irodai dokumentumokhoz van kitalálva és a szimpla szöveges állományok mentésekor nyafog.
Inkább - ha a Windows beépített eszközeit alkalmaznád - használj Jegyzettömböt (Notepadet).
De vannak erre a célra jobb alkalmazások is, mint például az atom.io, a Sublime Text, a Komodo Edit, stb...
2. A Python telepítésekor be lehet jelölni,
hogy a telepítés könyvtárát vegye fel a PATH nevű környezeti változóba, így bárhonnan elérhető a Python parancsértelmezője.
Ha ez nem tőrtént meg akkor a Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális rendszerbeállítások -> Speciális fül -> Környezeti változóknál tudsz újat hozzáadni:
3. Ügyelj arra, hogy a while ciklus magját indentáld, kezd bentebb vagy szóközökkel, vagy tabulálással.
Köszönöm szépen a részletes segítséget.
Be is állítottam. [link]
de hiába megy a duplakatt rá, egy pillanatra felugrik a python és be is zárja magát
Adj az utolsó sorba - a ciklusmagon kívül - egy input() függvényt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!