Phython 3.7 programozást kezdtem el tanulni. WordPad-ban írtam meg. A program futtatásakor felugrik egy sötét ablak aztán semmi (nem látok eredményt). Miért nem látok eredményt?
Kerestem itt is válaszokat, de ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas.. nem segítettek. Ha a phytonba gépelem be lefut.
a,b,c=0,1,1
while (c<15):
__a, b, c = b,a+b,c+1
__print (b)
file név: alma.py
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha saját magának nyitja meg a parancssori ablakot, akkor be is fog záródni futás után. Ezt a rákattintásos módszert két esetben érdemes használni:
1. Ha nem ír ki semmi olyat a végén, amit látni akarsz (pl. állományba írja a kimenetét, nekem is van most ilyenem).
2. Ha grafikus a programod.
Van egy csúnya trükk, amivel segíteni lehet: ha a programod végére odaírod, hogy
a = input()
Ekkor vár egy adatbevitelre, és nem zárja be az ablakot, amíg meg nem nyomod az entert. De ez nem szép, inkább indíts egy parancssort. Én Windowsban Total Commandert használok, és abban a könyvtárban, ahol a program van, azt mondom neki, hogy alt p és utána p, és már megy is a parancssor.
A Wordpadet meg tényleg sürgősen felejtsd el, ahogy írták, semmi köze a programozáshoz, és komolytalannak fognak nézni az emberek. Ha nincs más, akkor a saját környezete, az IDLE, jobb egérgombbal a programra kattintva. Nekem nagyon bevált a Notepad++, kezdőnek szerintem jó az is, aztán később elmozdulsz egy komolyabb fejlesztőkörnyezet felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!