Aki konkrétan otthon tanult programozni és abban dolgozik, tud segíteni? Mennyi idő, hogyan?
Egy ismerősöm mérnöki szakot végzett, ott azt hiszem egy tárgya volt, ami programozás, azt is szabadon választhatóként vette fel (ha jól értettem/emlékszem). Ő egy könyvet egy hónap alatt átrágott majd el is helyezkedett.
Namost én C#-ot kezdtem el tanulni az általa javasolt könyv alapján. Sajnos nem mindent értek, de azért valamennyire haladok.
Gimiben tanultam érettségi előtti évben, Pascalt, ciklusok, tömbök (kétdimenziós is), eljárások, .txt fájl tartalmának beolvasása... idáig jutottunk.
Egyébként tervezek SQL-t is tanulni, abból egy irtóminimális volt a BSc-n, de papíralapon kellett magolni. :D :D
Csak munka mellett az angol+programozás+SQL egy kicsit sok...
Szerintetek így mi vár rám?
Illetve Ti (főleg mostanában) hogyan haladtatok, hogyan helyezkedtetek el, amennyiben ezért vagy azért otthon kezdtetek el tanulni?
((Amúgy akkor se árt otthon tanulnom, ha lev. mérnökinfó mellett döntök, mert azt ugye egy év múlva tudnám elkezdeni. Elég gyenge volt a BSc-m (suli miatt is), de gondolom közgáz, menedzsment, ilyesmi beszámítható lenne.))
" a legtöbb kezdő egyszerűen nincs azzal tisztában, hogy mennyire nem tud semmit, mert nincsenek tisztában a terület mélységeivel. "
Ez abszolút így van és pontosan ezért tettem fel neki a kérdést, mert úgy legalább a másik, felelősebb oldal képviselőjének helyébe képzelheti magát.
léptetőmotorok C++ n/kutyafasz
Orosz Laci is megmondta, hogy bekerülsz a gyárba, oszt ha értelmi fogyatékos vagy megtanulod 4 hét alatt.
Szakmában dolgozóknak sem megy:
"Szerintetek így mi vár rám?"
Két év sz.pás, ami után sem fogsz sokkal többet érni, mint most.
Az nagyon erősen téved, aki azt hiszi, hogy otthon meg lehet tanulni elfogadható színvonalon programozni, mert nem lehet.
Ha valaki kiemelkedő tehetség és van benne elhivatottság, nagyon erős érdeklődés* akkor viheti valamire, de másképp nem.
* a nagyon erős érdeklődés kb. az, amikor minden más háttérbe szorul és akár az alvás, pihenés rovására is megy, hogy ismereteket szerezzen valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!