Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítene nekem valaki egy...

Segítene nekem valaki egy (egyszerűnek tűnő) VB Makró megírásában Excelhez?

Figyelt kérdés

Van több táblázat, és minden táblázat minden oszlopában vannak A-B-C-D betűk

Valahogy így néz ki

Fejléc :1234567

Első sor:ABBAAAA

Második :ACDBABC

Harmadik:CDAABAB

Szumma :2123332

A feladat az, hogy oszloponként adjuk össze az A és a B betűket, összesítve (külön-külön nem kell), és a szumma sorba írjuk be az összeget.

Pascalban még tudok összegezni tömbök adatait, de VB-ben nemigazán dolgoztam még. Az összeadás talán nem is olyan nagy dolog, de valahogy hozzá is kéne kötni valahogy az adott oszlophoz a függvényt. Meg legyen automata, azaz a szumma oszlopban automatikusan az A-k és B-k összege íródjon be, ha ki van töltve a táblázat.

Thx!

Amikor elvállaltam a feladatot, akkor még nem tudtam, hogy betűket kell összeadni, azt hittem, hogy csak egy összetettebb "szum" függvényről van szó.

2010. jún. 22. 13:20
 1/2 Drone007 ***** válasza:
Ehhez nem kell VB-ben matatni, egyszerű függvénnyel megoldható. Nézd át az excel függvénytárában a SZUMHA függvényt.
2010. jún. 28. 07:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Kösz, azt hittem, hogy az csak számokra és nem szövegre vonatkozik! Itt meg kétfajta betűt kell összeadni. Megnézem.
2010. jún. 28. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!