Érdemes programozónak tanulni, vagy nem lehet belőle megélni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Komplett idióta, aki kiírta a kérdést, vagy tényleg nincs jövője a programozásnak?
Én nem értek egyet az utolsó válaszolóval. A java egy könnyű nyelv, nagyon nagy a kompetíció. Én c, c++, akár assembly fejlesztő vagyok, simán meg tudok élni a munkámból és még félre is tudok tenni. Természetesen ennek eléréséhez folyamatosan fejlődni kell...ami nem kéne gond legyen ha szeretsz kódolni. Én inkább azt látom, hogy sokan leragadnak a műszaki részénél ami nagy hiba. Kell fejleszteni a kommunikációs készséged, kell tudjál csapatban dolgozni és akkor előléptetnek. Nem elég ha csak a te kis feladatocskáddal foglalkozol, meg kell értsd a "nagy képet", hogy a projekted merre halad, mit miért csinálsz.
Mondok egy példát amit naponta látok. Ki van adva a feladat, szükség van egy programra ami összead két számot (persze csak példa). Mindenki nagyon ügyesen lekódolja de kevesen kíváncsiak arra, hogy mire is szolgál ez. Mi is a szerepe ennek az összeadásnak. Vagy ha nem is szeretnél vezetó pozíciót akkor legalább tudd, hogy mi történik hardware szinten amikor összeadsz két számot. De ehhez a 2-3 év java tapasztalat nagyon kevés...sőt semmi.
Minden szakmában így van, ha nem vagy hajlandó fejlődni, jönnek a fiatalok és elveszik a munkád. Könnyű mást hibáztatni vagy külföldre menni de a probléma forrása úgysem oldódik meg.
"Csak akkor menjen bárki is fejlesztőnek, ha tényleg ez az élete, és szereti is csinálni."
Ezzel teljesen egyetértek.
"Kezdő, vagy junior bér nem éri el azt az összeget, amit pl. egy kétkezi munkás megkeres egy hónapban, 8 óra munkával."
Tehát azt állítod, hogy egy kezdő coder kevesebbet keres mint egy kezdő melós? Na, neeee.
Egy kezdő codert egy építési vállalkozóval meg ne hasonlítsunk már össze.
Plusz az építőiparban nem nagyon van napi 8 óra munka, inkább 10 vagy 12.
"2-3 év Java tapasztalattal. Hónapról hónapra élek, és alig veszek magamnak valamit, a fizetésem a 300 nettót sem éri el.."
Nem írtad, hogy Budapest-e, de ha itt ennyit keresel és értesz is hozzá, akkor hívd fel a Mimoxot és duplázni fogsz 2 hónapon belül.
Az én programozó ismerőseim inkább balatonparti házat vesznek meg vitorlázgatnak és nem hónapról hónapra élnek. Én sem élek hónapról hónapra, pedig nem fejlesztek, hanem üzemeltetek és az jóval kevesebbet fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!