Melyiket válasszam? ELTE proginfó vagy BME mérnökinfó?
Körbe nézte a gyakorin és találtam másokat is akik ezen vaciláltak, de gondoltam én is kirakom.
Programozó szeretnék lenne. A matek jól megy, a programozás is (emelt informatikát raktam és emelt matekra készültem, de végül közepet raktam), de a fizika annyira nem, sőt egyátalán nem.
Egy programozónak melyik hasznosabb? Az ELTE szakjának benne van a nevében a programozás a BME meg általánosabbnak tűnik, de a tárgyakat végig nézve ott is van bőven programozás, adatbáziskezelés, algorithmus elmélet, gépitanulás stb...
Melyik mutat jobban egy önéletrajzon? Melyikkel egyszerűbb egy jó gyakornoki állást szerezni? Esetlen a 2 körül valamelyiket jobban ismerik külföldön?
(Gondolom midkettő intézmény totál ismeretlen külföldön még akkor is ha mondjuk Dániába megyek)
Papír szempontjából halál mindegy. Mindkettő jó szak, nem fogja negatívan befolyásolni az esélyeidet sehol.
Tanulás meg, ha szereted a matekot a fizikát meg nem, akkor inkább javaslom az ELTE-t. Programozni úgyis otthon fogsz megtanulni.
Proginfó - Elméletibb, szoftver-közelibb. Akkor válaszd, ha a szoftver és a szoftver fejlesztés mikéntje, hogyanja érdekel.
Mérnökinfó - Gyakorlatiasabb, hardver-közelibb. Akkor válaszd, ha a hardver IS érdekel, az elektronika, a robotika (kicsiben), a HW-SW kapcsolódási pontok, a processzor működése, stb.
Én BME mérninfen vagyok, Nagyon jó :D Persze vélemény kérdése. Szerintem annak ellenére hogy igen, itt több hardware jellegű dolgot mutatnak(ami nagyon hasznos és sok mindenre jó), szerintem nem haladunk lassabban mint az általam ismert ELTE IK-sok.
Mondjuk lehet ennek a tipikus BME-s nem árt a diáknak ha néha halálra dolgozza magát morál is segít.
Szóval szerintem BME :D Nem a legkönnyebb de érdekes és azért mégis a MÉRNÖK szó az valami több ;)
ELTE-t ne, inkább SZTE prog infó.
Az említettnek jó a neve, meg biztos k__va ól mutat a diplomában, de mutassatok egy szoftverfejlesztő, IT céget ahol a diplomát nézik és nem a tudást.
Szóval itt gyakorlat orientált a képzés, matek sincs eltúlozva, annyi van amennyi kell. Nem úgy mint az ELTE n ahol matematikusokat képzenek, akik melleleg tudnak programozni is. Emellett van bőven gyakornoki lehetőség, és időd is van hogy mondjuk suli mellett dolgozz programozóként valamelyik cégnél. (EPAM, NNG, CAS, ITSH és még sorolhatnám.) magyarul sokkal kevesebb szívással kapsz ugyan olyan, ha nem jobb tudást véleményem szerint. Szerintem mellesleg ha suli mellett gyakorlatot szerzel a való életben, az többet ér mint bármilyen csilli villi diploma.
De ha a mérnökinfó vonz, akkor tényleg BME ajánlott.
Utolsó,és mi a véleményed az SZTE-mernokinforol?
Úgy néz ki én oda megyek,de akkor hiba volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!