Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ért itt valaki esetleg a...

Ért itt valaki esetleg a blokklánc alapú technológiákhoz?

Figyelt kérdés

Mindnehonnan az ömlik, hogy mekkora pénz és lehetőség van benne ez a jövő, új típusú internet stb.

Arra gondoltam valamikor pl alvás/evés helyett ki kellene tanulni és elmennie ebbe az irányba ha tényleg akkora pénz van benne. De előtte jó lenne valakivel értekezni aki ért is hozzá.

#blokklánc #Blokkchain
2018. máj. 31. 06:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

BitCoin bányászatban használják...

Szóval nem csak tudás, hanem hardver is kell.

Ráadásul nem is kevés hardver, mert már szó szerint erőműveket vettek erre a célra.

2018. máj. 31. 08:30
 2/16 A kérdező kommentje:

De ha olyan nagy erőmű kell hozza akkor hoygan lehetséges az hogy az Upwork-ön messze a legjobban növekszenek a blockchain alapú freelance munkák számai?

Nem hinném hogy minden otthon ügyködő freelancer-nek erőművei vannak....

2018. máj. 31. 08:57
 3/16 anonim ***** válasza:

anno néztem 200-300k egy ilyen hardver és kb félév alatt termeli ki az árát

táblázatot néztem és bele volt kalkulálva az áram fogyasztás és az akkori árfolyammal számolva az idő, hogy mennyi idő alatt termeli ki az árát

persze volt olyan is ami 1 és volt ami 10 év alatt hozta vissza a ráfordított összeget

én szoftverfejlesztés és játékfejlesztés közben találkoztam ötletekkel, megoldásokkal, hogy mire használják/használnák fel ezt a technológiát

2018. máj. 31. 09:06
 4/16 A kérdező kommentje:
Tehát ez azt jelenti, hogy egy tehetősebb pl amerikai Freelancer már meg tudja venni a szükseges hardvert ha nagyon akarja, míg egy magyarnak kb lehetetl? 200-300 ezer dollar sok penz...
2018. máj. 31. 09:37
 5/16 anonim ***** válasza:
ez forint nem dollár
2018. máj. 31. 10:22
 6/16 A kérdező kommentje:

Jaa...én kérek elnézést...:) 300 ezer forint? az még annyira nem is sok akkor.

De ha ezzel a blockchain dologgal tenyleg lehet siman 100-200 euros órabérért freelance melót találni amerikai, szingapúri, német stb cégektől, akkor miért tartana fél évig visszatermelni a 300 ezer forintos hardver árát?

Az "egyéb működési költségek" miatt?

2018. máj. 31. 10:55
 7/16 anonim ***** válasza:

A jövőben várhatóan sok helyen fogják használni a blockchaint, pl. banki rendszerekben, online szavazó rendszerekben, stb.

Csak meg kell találni azokat a felhasználási területeket, ahol a blockchain jó szolgáltatot tehet, ilyenből valószínűleg több van, mint elsőre gondolnánk.

2018. máj. 31. 11:03
 8/16 anonim ***** válasza:

Minnél több hardvered, erőforrásod van, annál gyorsabban térül meg a befektetés.

Most hogy 3× drágábbak lettek a BitCoin AranyLáz véget a hardver árak, és elég sokan vannak már benne, nagyon hosszú idő alatt térül meg ha megtérül csak a befektetett tőke.

És akkor meg ott leszel hogy elavul közben a hardvered és vehetsz újat...

Ezért nem érdemes kicsiben csinálni, ha akarod akkor legalább 100M -val érdemes neki indulni, de ennyiből sokkal komolyabb üzletet is lehet csinálni. ;-)

2018. máj. 31. 12:00
 9/16 anonim ***** válasza:

Más dologról beszéltek.

A (bit)coin bányászat az, ami befektetés. Drága hardver, változó árfolyam, kevés általad hozzáadott érték.

A blockchain viszont csak annyit jelent, hogy elosztott rendszerek, "szerverek" szolgálják ki a kéréseket. Mivel a szerverek egymást is ellenörzik, és a kliensek is ellenörizhetik, ezért nem kell megbízni egyetlen cégben, egyetlen számítógépben.

És mivel ilyen szintü elosztott rendszerek nem nagyon léteztek eddig, kevés a szakember is.

2018. máj. 31. 19:01
 10/16 A kérdező kommentje:

Ami engem érdekel:

Én nem akarok semmit bányászni jelenleg. Nekem a bitcoin rendszerek blockchain technologiai hatterenek a letrehozasa keltette fel az erdeklődésemet és mocskosul feltűnt hogy az Upwork első számú legkeresettebb Freelance tudasa jelenleg a blockchain.

Azt probalom felmérni hogy ezt hogyan lehet megtanulni hogy en is 100-200 euros órabérben dolgozhassak mint az állítólagos blockchain freelancerek többsége. :)

2018. máj. 31. 21:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!