Most, . Hogy is van informatikus hiány azt az állam semmit nem lép?
1, Nem akar mindenki ITs lenni
2, Sok ember ugyis kiesik
én sima OKJ-t végeztem, de a 30 emberből aki elvégezte jó ha 3-an tudtunk volna benne elhelyezkedni, a többiek is megkapták a papírt, de kb a tudásra
ismerősömnek úgy lett meg a diplomája, hogy kb én csináltam meg neki mindent, elméletben tudja a dolgokat, de gyakorlatban egy nagy nulla
mondjuk ő eltud helyezkedni, meg tervezőnek pl eltud menni, mert az elméletet nagyon vágja, de programozónak nem
rendszergazda papírral rendelkező ismerősöm gyárba ment dolgozni, mert 3-5 év tapasztalatot kértek mindenhol, ő meg feladta inkább
akivel együtt csinálok játékot modellező, grafikus srác, ő meg gyárban dolgozik, de messze nem odavaló, csak ő meg azt mondja, hogy "nincs papírja, ezért meg se próbálja"
1: Fizetni ezért nem akar az állam. Ingyenes megoldást keres. Abból meg nem sok van.
2: Kellene ám hatástanulmány is! Mit érdemes azért tenni, hogy legyen JÓ informatikus? Jó, persze, képezni - de hogyan? Milyen módon, stb?
Mi kell ahhoz, hogy itt is maradjon? Ez már nem csak képzési kérdés!
Na, itt lép életbe az 1. pont és a hozzá nem értés.
Nem igazán szokás nálunk egyelőre, hogy hatékonyan felmér az állam egy szükségletet, és aztán határozott, célszerű lépéseket tesz a megvalósításra.
Arra várnak, hogy majd más megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!