Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit szóltok IT-sek ahhoz,...

Mit szóltok IT-sek ahhoz, hogy az állam most a webshopokat szeretné kisajátítani?

Figyelt kérdés

A kérdés politika szagú, tudom, de a webfejlesztőkhöz és a webshop üzemeltetőkhöz intézem a kérdést. Ezért került ide.

Ezt a cikket olvastam: [link]

Nekem ez egy új, a dohányboltokéhoz hasonló sikersztorinak tűnik. Mármint sikersztori annak az informatikai cégnek, melynek tulajdonosa bezonyára a haverja valamelyik politikusnak, vagy NGM-es főnöknek. Ez egyérteműen kiderül abból, hogy már rendszert is ajánlanának. Ajánlanák, de mindig az a vége ugye, hogy kötelező lesz azt használni és egyáltalán, belépni az állami webshop frencsájzba (magyarosan), ha webshopot szeretnél üzemeltetni. Ez teljesen nyilvánvaló. Ne legyen igazam, de azt sejtem, hogy akik eddig webshop fejlesztéssel foglalkoztak, azután csinálhatnak mást, akik üzemeltetnek, azok települhetnek át az állami webshop rendszerbe és természetesen tömhetik a havi díjakkal a politikus haver cégét és zsebét.

Ne legyen igazam, de ha ezt végigverik az IT és az on-line kereskedő iparágakon, akkor a következő a számlázó, ügyviteli, vállalatirányítási szoftver ipar lesz, amit kisajátít majd valamelyik politikus haver cége, a közjó érdekében. Ez mind szerintem hamarabb meg fog történni, mint a nemzeti italboltok bevezetése.

Jól következtettem, vagy nem rosszul?

2017. szept. 5. 21:47
 1/2 anonim ***** válasza:
Vagy ezt is elkaszálják mint az internet adót, és szönyeg alá söprik. Amugy meg előre nehéz megmondani 100% biztosággal akármit is, de szerintem valószínübb hogy nem lesz belöle semmi, minthogy totális webshop armageddon lesz. Nagyon téleg nem akarok ezzel foglalkozni mert csak vásárló szinten vagyok érintett, de ez tipikus a kormányra jellemző ha nem sikerül valami megy a szönyeg alá ha meg valami nem sikerül jól akkor azt jónak állítjuk be és egy propaganda keretein belül manipuláljuk az embereket. Persze a propaganda közpénzből fog menni és az is haver zsebébe. Persze az is lehet hogy akármilyen ember borít és valami csoda folytán kormány váltás lesz. Akkor menne a terv a kukába. Szóval kitudja majd meglátjuk.
2017. szept. 5. 21:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyelőre ez még csak egy korai (ha úgy tetszik, pre-alpha verziójú) jelentés, még beszélni is felesleges róla. De ha normálisan csinálják meg, akár még jó is kisülhet a dologból, az ingyenszoftver például jól hangzik, és valóban segítség lehet a kkv-knak. Ha pedig az általad felvázolt pesszimista verzió fog megvalósulni, hát akkor viszlát magyar állam, van szlovák cégünk, meddig tart átvinni oda a shopokat? 3 óra? :D
2017. szept. 5. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!