Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az Android programozás...

Mi az Android programozás végeredménye?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem értem az Android programozás lényegét. Ha Pascallal, Dephivel írok programot, annak a végeredménye egy exe file, ami fut. Ha weblapot tervezek, annak a kimenete egy html file, ami a böngészőben megjelenik. De nem értem, mi a végeredménye egy android programnak. Nézem a tutorialokat, remeknél remekebb programokat írnak benne, kifejlesztik, megjelenítik a virtuális gépen, szép, remek, de hogy lesz ebből telefonos program? Egyszerűen senki nem mutatja azt a lépést, ahogy a virtuális gépen futó programból pl. apk file lesz. Mit hoz létre pl. a Netbeans, az Eclipse? Egyszerűen nem értem!!!

2018. máj. 10. 10:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Jó, és miért nem nézel utána?
2018. máj. 10. 10:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Android studio tud apk-t generálni

Az hogy a .class meg miegyéb fájlok hogy és hol vannak tárolva, nem kell vele törődeni, a Gradle intéz mindent

Fejlesztés közben meg amúgy sem játszadozunk apk-val, van USB debugger, vagy emulator, kinek mi a kényelmesebb.

2018. máj. 10. 10:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a igen hasznos választ. Mert akkora a túl-információ, hogy zúg a fejem, annyian annyi félét mondanak. Azt hallottam, hogy már csak a bénák programoznak javaban telefonra. Akkor hogy?????
2018. máj. 10. 10:43
 4/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem akarok törődni semmi ilyesmivel. Egyszerűen nem értem, ha kész egy programom pl. Eclipsben és elégedetten hátradőlök, mert remekül mutat emulátoron, aztán hogyan tovább? Mi a hasznosítható végeredmény? Hol tudom megnézni, futtatni?
2018. máj. 10. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Android Studio: Build -> Build APK / Generate Signed APK

[link]

Eclipse: Project -> Android Tools ->Export Signed/Unsigned Application Package

[link]

2018. máj. 10. 10:55
 6/12 anonim ***** válasza:
Én Unity-vel buildeltem még csak (ahhoz Android Studio kell) és ott a buildelés során APK lesz a kimenet
2018. máj. 10. 12:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Az Eclipse-ben nincs ilyen menupont, amit felsoroltál. És az ilyenektől tudok sokkot kapni. Ahány tutorialt megnézek, mindegyikben máshogy néz ki minden, minden máshol van.
2018. máj. 10. 12:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Olvasd el a linkelt cikket:

"Go to the Package Explorer and locate the Project you want to export. Right Click on the Project -> Android Tools ->Export Unsigned Application Package:"

2018. máj. 10. 13:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Az Eclipse,Netbeans ha androidra készítesz akkor egy valami.apk lesz.

Ha át akarod tenni a telefonodra egyszerűen megkeresed a projekted mappáját aztán a keresőbe beírod, hogy: *.apk

Valahol a bin mappában szokott lenni ha jól tudom.

De ezt a lépést kihagyja mindenki mivel:

usb debug módot bekapcsolod telefonon és rákötöd a gépre aztán át is tudod küldeni a telóra és telepítheted ott.

2018. máj. 10. 17:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyébként miért szivatod magad Eclipssel, ha létezik kifejezetten erre a célra készített Android Studio?
2018. máj. 10. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!