Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Most ez hogy van? Egyetemi...

Most ez hogy van? Egyetemi programozás vicc?

Figyelt kérdés

Van egyetemen is prog alap, de hát ez kb vicc kategória, emelt szinten kb többet kértek mint itt az egyetemen, egyelőre.

Fel is vettem plusz progos tárgyakat, de hát azok se valami extrák..:/

Most ha valaki elvégzi az egyetemet csak a sima elvárt szintet,itt értem csak a progos tárgyakat, akkor alkalmas lehet már egy junior position-re?

Mert akkor kb egy érettségi tudással el lehet menni juniorkodni..

Még olyan kérdésem lenne, hogy ugye progos tárgyakban olyan feladatok vannak amik inkább matekosak, pl írasd ki *-ot két sorban, hogy minden második után legyen valami extra karakter, vagy esetleg kör kerülete meg hasonló dolgok vannak.. egy éles projektben ezeket én sose fogom használni, mik azok a skill-ek amiket érdemes elsajátítani egy alap junior állás előtt, miben más mint egy otthoni hobbi projekt?

Leginkább Python, php(JS,html,css)

2018. máj. 9. 15:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%

Hogy őszinte legyek tényleg nyugodtan el lehet menni juniornak érettségi után, persze a munkáltatónak a diploma garanciát ad, hogy tudsz sz0pni és bármit megtanulsz a szakmádban, ha szükséges.

A programozás középiskolában nagyon látványos, felsőfokon az alapokat 2 okból mondják el, 1, mert nem mindenki tanult programozni 2, nagyon fontos az alapfogalmak helyretétele, mert a komplex dolgok mindig az alap fogalmak pontos ismeretére alapoznak.

Felsőfokon az objektum orientált programozást fontos elsajátítani, ha ettől eltérsz, akkor nagyobb projektnél (ami ipari szinten még mindig kicsi) elvérzel. Az objektumorientáltság szabályaiból adódóan jönnek be paradoxok, amire jönnek megoldások, amire jönnek új paradoxok, amire jönnek módszerek/minták. Ha most megnéznél egy programozási mintát, akkor azt mondod, jól van, f4sza, de amikor el kell térni tőle, akkor nem fogod észrevenni, hogy hol a hibalehetőség.

Persze, ha script nyelveken akarsz tevékenykedni, meg php-n akkor nem olyan fontos.

2018. máj. 9. 16:28
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Tartok tőle, hogy te nem érted át a képzés lényegét.

Neked nem csillagokat kell kiiratnod, hanem probléma megoldási stratégiát kell kimunkálnod. És amit kifőzöl, azt fogod éles projektnél is alkalmazni. Az lesz a készséged.

Egyszerű feladatot is meg lehet oldani nagyon jól és nagyon rosszul. Sőt, még a nagyon jónál is sokkal jobban.

Ha neked nem elég a kiosztott feladat, akkor még mindig vadászhatsz feladatgyűjteményeket.

2018. máj. 9. 16:32
 3/18 SimkoL ***** válasza:
100%
Pár éve a Prog.hu-n volt egy érdekes 'verseny', ki tud a lehető legrövidebb kódot írni C-ben, ami csillagokból rajzol egy karácsonyfát.
2018. máj. 9. 16:48
 4/18 anonim ***** válasza:
A kérdés leginkább, hogy milyen szakon vagy?
2018. máj. 9. 16:57
 5/18 A kérdező kommentje:

Prog terv, második év, és azóta rájöttem, hogy érdekel a matematika is :D

na de mindegy is, én nagyon gyengének találom a prog képzést egyetemi szinten, egyszerűbb matematikai összefüggéssekkel simán oldható a feladat, még akár komplexebb feladata is, itt gondolok akár több szálon futó lekérdezések sokasága.. igazából ennyi lenne a programozás?

2018. máj. 9. 17:25
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
Igen ennyi, érettségi után rögtön bárki mehet solution architectnek.
2018. máj. 9. 18:09
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
12 évesen is el lehet menni juniornak
2018. máj. 9. 18:09
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Én már az előző életemben elvégeztem az egyetemet, ebben 4 évesen már Seniorként dolgoztam.
2018. máj. 9. 20:33
 9/18 anonim ***** válasza:

Most ha valaki elvégzi az egyetemet csak a sima elvárt szintet,itt értem csak a progos tárgyakat, akkor alkalmas lehet már egy junior position-re?

Az egyetem elméletet tanít, tehát ha csak azt tanulod meg, ami ott elvárt, akkor még nem leszel alkalmas.

Mert akkor kb egy érettségi tudással el lehet menni juniorkodni..

A vicc az, hogy előfordulhat ilyesmi. Egyetem az elmélet miatt kell. Egy matematikus, aki még nem írt működő programot, az nehezen végzi. Pedig ott annyi matekot tolnak beléd, hogy csak győzzed.

2018. máj. 9. 21:29
 10/18 anonim ***** válasza:

Hiába gyenge a követelmény, mégis sokan véreznek el, még egy gyengébb egyetemen is a programozás tárgyakon. Saját tapasztalat, hogy volt olyan évfolyamtárs, akinek azt is probléma volt megérteni, hogyan megy az, mikor egy osztályból új leszármazottat hozol létre.

Programozni nem az egyetemen tanulsz meg, pontosabban nem az órákon, hanem magadnak, otthon. A szakdoga elkészítése pl. elég jó lökést tud ennek adni.

2018. máj. 10. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!