Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mely részeit kéne átnéznem a...

Mely részeit kéne átnéznem a C# nyelvnek az emelt infóhoz?

Figyelt kérdés
Sajnos kicsit elcsúsztam az idővel és van egy alapszintű tudásom a nyelvről,foglalkoztam telefonos app segítségével(SoloLearn) a legtöbb dologgal pl.:loops,conditionals,classes,arrays,strings szóval a legtöbb dolgot átfutotta.De fogalmam sincs hogy ezek közül mit kéne használnom az érettségin. Tudom lett volna időm,meg tanárhoz is menni de most így alakult. Szóval ha valaki tudna ajánlani valami összefoglalót vagy valami tanácsot adni azt megköszönném.Hétfőn lenne a vizsga. Elkezdtem nézni most egy videó sorozatot Karsa Zoltántól yt-on (és vele együtt csinálom) de ott is leginkább az a problémám hogy ezek közül nem tudom melyik nekem a hasznos mert akkor inkább csak azzal foglalkoznék. A maradék feladattípussal nincs bajom azok mennek,csak a programozás nem igazán.

2018. máj. 9. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
A telejósda biztosan meg tudja mondani, mi lesz majd a feladat.
2018. máj. 9. 12:40
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
amiket leirtal az annyiara alap hogy az valszeg mind kell, remelem megnyugtattalak
2018. máj. 9. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Megcsinálod az eddigi feladatokat, és meglátod. Ugyanazok lesznek benne.

Plusz megnézed az oktatas.hu-n, hogy változott-e valami ezzel a témakörrel kapcsolatban. Ennyi, szia.

2018. máj. 9. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerencséd van. Az oktatás.hu-n C#ban adják ki a programozás feladat megoldásait, szóval ott megtudod nézni, hogy mivel állsz szembe és hogy hogyan kell helyesen megoldani a dolgokat.

"loops,conditionals,classes,arrays,strings"

Hát igen ... ez mind fog kelleni az biztos és még több is. Én nem C#os vagyok és még nem is foglalkoztam vele szóval nyelvspecifikus dolgok nem tudok mondani.

Mondjuk a sorba rendezést érdemes megtanulni. Megkönnyítheti az életedet, azt hiszem ez nem követelmény, de bizonyos feladatokat 1/5 idő alatt meglehet oldani ha sorba vannak a dolgok.

2018. máj. 9. 15:45
 5/9 SimkoL ***** válasza:
Rekord, tömb és buborék rendezés amiket szinte mindegyik feladatsorban elvárnak vagy hivatkoznak rá a megoldási útmutatóban. Mivel több nyelven is meg lehet oldani így elég primitív dolgokra építenek.
2018. máj. 9. 16:06
 6/9 anonim válasza:
Nálam annó a fájlkezelést is kérték pár éve, az is kb mindig benne van, ha jól tudom.
2018. máj. 9. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez teljesen felejtős.

Attól, hogy valamiről hallottől egy videóban még nem fogod tudni használni (legalábbis biztos nem ezen a szinten).

Majd jövőre.

2018. máj. 9. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Minden feladatban van egy txt fájl beolvasás. Ha ezt nem tudod megcsinálni, akkor utána semmelyik feladatot sem. Mert az ott beolvasott és eltárolt adatokkal kell dolgoznod.

Vagy pedig beolvasás közben kell a feladatokat elvégezni úgy hogy nem tárolod el az összes adatot.

Meg persze pár feladat sorban csinálni is kell egy txt fájlt, amibe ki kell írnod dolgokat, de ha azt nem tudod akkor csak pár pont veszteség...

2018. máj. 9. 19:25
 9/9 moozygoo ***** válasza:

Csináld csak az emelt érettségi informatika programozás feladatokat, én is szabadon letöltöttem őket.

File beolvasás,módosítás az alapja, ezeket tömbbe vagy struktúrába kell, feladattól függ. Utána jönnek az igazi feladatok ezeket eljárásban, függvényben kell megoldani, van ahol józan paraszti ész elég, van ahol elemi algoritmusokat kell alkalmazni.

Sok sikert kívánok hétfőre :)

2018. máj. 10. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!