Ez a program, hogy lehet működőképes python3-ban?
Nem tudom megérteni, hogy, hogy működik a következő programm:
a = 3
b = 3
c = a == b
print(c)
Tudom, hogy mit ír ki, csak azt nem, hogy miért. Nagyon megköszönném, ha valaki elmegyarázná nekem lépésről lépésre.
Az "==" művelet összehasonlít két operandust, hogy egyenlőek-e, és az eredmény egy "bool" (boolean) típusú érték lesz. Ha a két operandus egyenlő, akkor a kifejezés értéke "True" (igaz) lesz. Ha a két operandus nem egyenlő, akkor a kifejezés értéke "False" (hamis) lesz.
Az "=" művelet az értékadás. Ez a művelet a műveleti jel bal oldalán levő változóba elmenti a műveleti jel jobb oldalán levő kifejezés értékét.
A "c = a == b" műveletnél először kiértékelődik az "=" művelet jobb oldalán levő kifejezés. Az "a == b" vagyis a "3 == 3" kifejezés értéke True. Utánna a True értéket az "=" művelet elmenti a "c" változóba.
Köszönöm a válaszokat.
#1: A különbséget nem értettem = és == között.
#2: Kösz.
#3: Örök hála.
"A különbséget nem értettem = és == között."
Na, erre már lehet válaszolni.
Az is igaz, hogy erre már magadtól is ráguglizhattál volna, nem tört volna le a kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!