Miért kerül be ugyanaz az adat többször az adatbázisba?
Figyelt kérdés
Egy php form,textmező,elküldöm,bekerül az adatbázisba,de ahányszor ráfrissítek az oldalra annyiszor rakja be plusszba az adatbázisba,holott nincs is már kitöltva a textmező.Elirányíthatnám header-rel de ha visszalép és frissít ismét bekerül az adat az adatbázisba.Mit lehet tenni ez ellen?2018. ápr. 12. 03:05
11/34 anonim válasza:
Így használod, "klasszikus" formként?
<form name="xx" action="/xx.php" method="post">
...
<input type="submit" value="xx">
</form>
13/34 anonim válasza:
Lehet, hogy action-nek is ugyanaz a php kód van beállítva, mint ami az oldal betöltésekor jön le.
14/34 A kérdező kommentje:
Most elirányítottam action-el egy másik oldalra,most a beillesztés a másik oldalon történik.Kicsit javult a helyzet mert a legelső oldalt ha most frissítem akkor nem megy be az adat mégegyszer,viszont ha a második oldalt frissítgetem akkor viszont igen.
2018. ápr. 12. 13:02
15/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom valahogy bent marad a POST szuper globális tömbben az adat a háttérben.
2018. ápr. 12. 13:04
16/34 A kérdező kommentje:
value-t épp nem használom a form-ban
2018. ápr. 12. 13:08
17/34 anonim válasza:
"ha a második oldalt frissítgetem akkor viszont igen"
Ööö... valami nagyon nem kerek ott a php fájlokkal, hogy melyiknek mi a funkciója. Ha azt hívogatod "direktben", ami az insertet is csinálja, akkor persze hogy lefut az insert.
18/34 A kérdező kommentje:
Megoldódott közben.A második oldalról(ami a beillesztést végzi) egyszerűen visszairányítottam az első oldalra.
2018. ápr. 12. 16:36
19/34 anonim válasza:
Nem vagyok php májsztro, de ez eléggé alapvető hiba. Szerintem keress új hobbit.
20/34 A kérdező kommentje:
Senki sem születik php majsztrónak,gyakorlás és tanulás kérdése.Amíg más felületeken segítőkészek az emberek(valóban értenek is hozzá,és részleteznek dolgokat mit miért,és mit miért ne,és segítenek mi a megoldás,ami ez)addíg van ez a fórum ahol jöttök és beböfögtök valami "okosságot" név nélkül..nagyon izgi tényleg..
2018. ápr. 13. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!