Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért kerül be ugyanaz az...

Miért kerül be ugyanaz az adat többször az adatbázisba?

Figyelt kérdés
Egy php form,textmező,elküldöm,bekerül az adatbázisba,de ahányszor ráfrissítek az oldalra annyiszor rakja be plusszba az adatbázisba,holott nincs is már kitöltva a textmező.Elirányíthatnám header-rel de ha visszalép és frissít ismét bekerül az adat az adatbázisba.Mit lehet tenni ez ellen?

2018. ápr. 12. 03:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Így használod, "klasszikus" formként?

<form name="xx" action="/xx.php" method="post">

...

<input type="submit" value="xx">

</form>

2018. ápr. 12. 12:41
 12/34 anonim ***** válasza:
...Mármint kliens oldalon.
2018. ápr. 12. 12:41
 13/34 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy action-nek is ugyanaz a php kód van beállítva, mint ami az oldal betöltésekor jön le.
2018. ápr. 12. 12:47
 14/34 A kérdező kommentje:
Most elirányítottam action-el egy másik oldalra,most a beillesztés a másik oldalon történik.Kicsit javult a helyzet mert a legelső oldalt ha most frissítem akkor nem megy be az adat mégegyszer,viszont ha a második oldalt frissítgetem akkor viszont igen.
2018. ápr. 12. 13:02
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom valahogy bent marad a POST szuper globális tömbben az adat a háttérben.
2018. ápr. 12. 13:04
 16/34 A kérdező kommentje:
value-t épp nem használom a form-ban
2018. ápr. 12. 13:08
 17/34 anonim ***** válasza:

"ha a második oldalt frissítgetem akkor viszont igen"

Ööö... valami nagyon nem kerek ott a php fájlokkal, hogy melyiknek mi a funkciója. Ha azt hívogatod "direktben", ami az insertet is csinálja, akkor persze hogy lefut az insert.

2018. ápr. 12. 16:19
 18/34 A kérdező kommentje:
Megoldódott közben.A második oldalról(ami a beillesztést végzi) egyszerűen visszairányítottam az első oldalra.
2018. ápr. 12. 16:36
 19/34 anonim ***** válasza:
Nem vagyok php májsztro, de ez eléggé alapvető hiba. Szerintem keress új hobbit.
2018. ápr. 13. 10:48
 20/34 A kérdező kommentje:
Senki sem születik php majsztrónak,gyakorlás és tanulás kérdése.Amíg más felületeken segítőkészek az emberek(valóban értenek is hozzá,és részleteznek dolgokat mit miért,és mit miért ne,és segítenek mi a megoldás,ami ez)addíg van ez a fórum ahol jöttök és beböfögtök valami "okosságot" név nélkül..nagyon izgi tényleg..
2018. ápr. 13. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!