Miért kerül be ugyanaz az adat többször az adatbázisba?
Egyrészt nem állítottál be elsődleges kulcsot. Ha beállítottál volna, akkor nem kerülne be ugyanaz az adat.
Másrészt mégis honnan a pitsából tudhatnánk a kód ismerete nélkül?
#2:
1. Semmi köze az elsődleges kulcshoz, sőt, ugyanígy működne azzal is.
2. Érdekes módon nekem azonnal leesett mi a gond. Lehet azért, mert veled ellentétben, én már láttam bármiféle kódot?
3. Eleve minek böffentesz bele olyanba, amiről halvány lila gőzöd sincs?
És azt komolyan gondoltad, hogy az elsődleges kulcsot a user viszi be a formon?
Na ne röhögtess már.
#4, szerintem is gondold át még egyszer.
Kérdező, valamilyen ellenőrzést be kell vezetni. A legegyszerűbb definiálni egy hidden változót a formban. Mondjuk a name="ujadat", amit be akarsz vinni. Ha ennek nem volt semmi kezdőértéke, csak egy üres mező, akkor mellé tehetsz egy hidden változót mondjuk repeat névvel, és ennek az értéke (value) lehet a következő:
isset($ujadat) ? true : false
Ez másodszorra már igaz lesz, és akkor nem tárolod az adatbázisba az ujadatot.
Persze ehhez az ujadat értékét is vissza kell adni value-ként saját magának.
Valami ilyesmi, többet a konkrét kód alapján lehet mondani.
Javítom az előzőt:
isset($ujadat) ? 1: 0
Egyrészt az isset logikai értéket ad, tehát a ?true:false felesleges lenne, másrészt a logikai értéket nem kezelik üzembiztosan az űrlapok, jobb a numerikus.
(előző)
Valóban nincs ID az adatbázisomban.Ez a kódom:
require'kapcsolodas.php';
mysqli_query($conn, "SET NAMES 'utf8'");
$szoveg = filter_input(INPUT_POST, 'szoveg');
$ar = filter_input(INPUT_POST, 'ar');
$beillesztes = mysqli_query($conn,"INSERT INTO termekek(ar,leiras) VALUES ('$ar','$szoveg')") or die(mysqli_error($conn));
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!