Kezdő c# tanuló vagyok. Ebben a programban mi a hiba?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ConsoleApp9
{
class Program
{
}
static void Main(string[] args);
{
int x = 10;
object z = x;
z=(int) z+10;
Console.WriteLine(x);//10
Console.WriteLine(y);//20
Console.ReadKey();
}
}
}
Sajnos nem látom át,pedig vagy 31 errort jelez,és képtelen vagyok felfogni,hogy mért.
SZó szerint 3 másodpercbe telt kijavítani, a Visual Studio (amit remélem használsz) annyira a képedbe tolja őket.
1. A Main metódust a Program classon BELÜL kell elhelyezni
2. A Main függvény függvénydefiníció nélkül lezártad egy ;-el.
3. Nem létezik y változó.
heHelló,köszi a választ ment a zöld pipa.
Az első két vlaszod nem értem.Hová kell rakjam a main függvényt?
Illetve a második válasznál pontosan mit kellene csinálni?Mert sajnos nem értem,és a könyv ennél többet nem mondd el a témáról,és nagyon zavaró,mert így nem tudok haladni.
Szia.
Megértettem.
Ezt a sort egyel felljebb raktam:
static void Main(string[] args).
És nem zártam le.22 errorból nulla lett:)
ÜDv.
Jé, pedig nekem a hiányzó y miatt is reklamált...
És (amellett, hogy itt bajt nem okoznak) két érték kiírásához minek ennyi névteret megadni? Szerintem elég a System, a többi fölösleges.
@#4:
Hadd el, valahogyan csak el kell kezdeni. Nem lehet mindenki olyan tehetséges, hogy elsőre mindjárt játékot írjon:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
tabaki üdv.
hát ezt nem én kezdtem el,a visual studio így indítja el a progikat.Én meg még csak lesek,hogy mi ez a sok dolog.De már tudok változókhoz értéket rendelni:)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!