Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő c# tanuló vagyok. Ebben...

Kezdő c# tanuló vagyok. Ebben a programban mi a hiba?

Figyelt kérdés

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

namespace ConsoleApp9

{

class Program

{

}

static void Main(string[] args);

{

int x = 10;

object z = x;

z=(int) z+10;

Console.WriteLine(x);//10

Console.WriteLine(y);//20

Console.ReadKey();

}

}

}

Sajnos nem látom át,pedig vagy 31 errort jelez,és képtelen vagyok felfogni,hogy mért.

2018. márc. 22. 00:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

SZó szerint 3 másodpercbe telt kijavítani, a Visual Studio (amit remélem használsz) annyira a képedbe tolja őket.

1. A Main metódust a Program classon BELÜL kell elhelyezni

2. A Main függvény függvénydefiníció nélkül lezártad egy ;-el.

3. Nem létezik y változó.

2018. márc. 22. 01:30
 2/9 A kérdező kommentje:

heHelló,köszi a választ ment a zöld pipa.

Az első két vlaszod nem értem.Hová kell rakjam a main függvényt?

Illetve a második válasznál pontosan mit kellene csinálni?Mert sajnos nem értem,és a könyv ennél többet nem mondd el a témáról,és nagyon zavaró,mert így nem tudok haladni.

2018. márc. 22. 04:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Szia.

Megértettem.

Ezt a sort egyel felljebb raktam:

static void Main(string[] args).

És nem zártam le.22 errorból nulla lett:)

ÜDv.

2018. márc. 22. 04:43
 4/9 anonim ***** válasza:
46%
Milyen könyv alapján sikerült ezt alkotni, Móriczka magazin?
2018. márc. 22. 08:27
 5/9 tabaki ***** válasza:

Jé, pedig nekem a hiányzó y miatt is reklamált...

És (amellett, hogy itt bajt nem okoznak) két érték kiírásához minek ennyi névteret megadni? Szerintem elég a System, a többi fölösleges.

2018. márc. 22. 08:49
 6/9 tabaki ***** válasza:

@#4:

Hadd el, valahogyan csak el kell kezdeni. Nem lehet mindenki olyan tehetséges, hogy elsőre mindjárt játékot írjon:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..

2018. márc. 22. 09:03
 7/9 A kérdező kommentje:

tabaki üdv.

hát ezt nem én kezdtem el,a visual studio így indítja el a progikat.Én meg még csak lesek,hogy mi ez a sok dolog.De már tudok változókhoz értéket rendelni:)

üdv

2018. márc. 22. 09:13
 8/9 tabaki ***** válasza:
Félre ne értsd a szándékaimat, én jóformán egyáltalán nem tudok programozni, és C#-ban a legkevésbé. Mindössze azért kekeckedem, hogy már a legelején se rakjál a programodba fölösleges dolgokat csak azért, mert valami program alapértelmezetten odaírja (jut eszembe, itt a Main() sem vár semmiféle argumentumot, ott is lehetne üres a zárójel). Amivel a VS indít, az nyilván egy általában jól használható készlet, de nem kötelező. Szerencsésebb, ha inkább megérted, mi mire való, és az igényeid alapján válogatod össze a kellékeket. A későbbiekben adódhat olyan is, hogy bizonyos névterek tartalma ütközik egymással (ez egyszerűen orvosolható a teljes név megadásával), de ha ez előáll, legalább ne az legyen az oka, hogy ott felejtettél egy teljesen szükségtelen sort.
2018. márc. 22. 10:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Érte,és gazad van,megpróbálom értelmezni a dolgokat,habár még törölni valamit az alapprogiból nem merek.De majd idővel.
2018. márc. 22. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!