Lehet JavaScriptben tömbbe elemek id-ját írni?
pl:
var valami = ["id1", "id2", "id3"];
Sajnos erre se Stack overflow-n nem találtam semmit, sem w3schools-on, és mivel ezen a két platformon nem találok választ, akkor elgondolkodtam (abszolút kezdőként), hogy egyáltalán érdemes-e keresni? Meg lehet-e oldani egyáltalán? De az is lehet, hogy csak egyszerűen rosszul kerestem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
<div id="a"></div>
<div id="b"></div>
Ezt a két id-t hogy rakom bele egy tömbbe?
var tomb = [a, b]?
var tomb = [#a, #b]?
vagy hogy? :D
Így, stringként:
var valami = ["a", "b"];
Mivel a div id-je csak egy string, semmi más. De van egy olyan sejtésem, hogy te magát a divet szeretnéd elrakni a tömbbe, jól gondolom?
Ez egy teljesen jó megoldása a dolognak, hisz ha pl. a document.getElementById-vel hivatkozol egy elemre, akkor is string alapján hivatkozol, tehát ha eltárolod a tömbbe a string id-ket, akkor az úgy jó.
De ha azt csinálod, hogy
var valami = [ document.getElementById("id1"), document.getElementById("id2"), document.getElementById("id3") ];
akkor magát a div-et tárolod el a tömbben (pontosabban egy "Element" objektumot, ami magát az adott div-et reprezentálja).
Köszi szépen.
Tulajdonképpen azt szeretném megoldani, hogy van pl 2 négyzetem, az egyik piros, a másik zöld, és ezeket gombnyomásra cserélje fel. Illetve random változtassa meg a div-ek sorrendjét. A console.log-ban fel is cseréli a div-eket, viszont a négyzetek nem cserélődnek fel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!