Mi a kimenet file?
Lefordítod a java fájlokat, kapsz class fájlokat. Azt kell elindítanod, amiben a main függvény van, különben nem fogja találni.
Ahhoz, hogy legyen egy fájl a programhoz, jar fájlt szoktak készíteni. Ez tartalmazz egy fájlt, ami leírja, hogy melyik fájlt kell elindítani.
Ha nem lennél kezdő nem szerencsétlenkednél itt.
Utánanéznél hogy működik a fordítás Java-ban.
A Java un. standalone (önálló) futtatható állományt nem ismer.
A Java (jar) file-ok futtatásához szükséges, hogy telepítve legyen a gépen a JVM (java virtual machine) megfelelő verziója amely a .jar file-odat futtatni képes a saját VM-én.
Azt sosem értettem, ha programozás témakörben valaki feltesz egy alapkérdést, mindig befut egy fennhéjázó ökör, aki a válaszadás helyett csak leszúrja a kezdőt, hogy te minek élsz, inkább csinálj mást, stb. Gondolom, az illető már billentyűzettel a kezében született :)
Vagyis nem vagyok abszolut kezdő, 20 éve programozok Delphiben, de az nagyon más. Ezért bátorkodtam kérdezni, ha szabad, tisztelt ökör úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!