Ha PHP-ban ARRAY-ben tárolom a felhasználókat és a hozzájuk tartozó jelszót azt del lehet törni vagy meg lehet nézni valahogy?
Van egy weboldalam ahova lehet regisztrálni és bejelentkezni ha a php kódban array-ek ben tárolom a neveket és jelszavakat azt fel tudják törni az emberek / meg tudják nézni a jelszavakat??
Tudom biztonságosabb lenne adatbázissal de pár felhasználónak(kb. 5db-nak) nem akarok szervert futtatni.
A válaszokat előre is köszi!
az "de te se túl sokáig" akar lenni?
Ha igen én miért nem?
"de pár felhasználónak(kb. 5db-nak) nem akarok szervert futtatni."
És most mi fut?
"az \"de te se túl sokáig\" akar lenni?"
Az.
Szerinted meddig maradnak a memóriában a regisztrált felhasználók adatai?
#4: Sztem egy jódarabig cacheli a PHP vagy az OS... de ha törli is utána majd a következő kérésnél újra betölti a PHP fájlt:)
Sztem nem értetted meg hgoy tárolja a jelszót... a PHPban egy "konstans" tömbben.
Konstans tömbbe fogja eltárolni a futás időben bekért regisztrációs adatokat?
Mesélj még.
Semmi gáz nincs, csak ne plain text-ben tárold, szóval ne így:
$passwords = [
"admin" => "password"
];
Tegyél rá valami hash-elést, például a password_hash által generált eredményt:
$passwords = [
"admin" => "$2y$10$vaE1.8WpaDKwEA7T/08EP.sHPi5aEc7tS6/uMoA8JNEievOVNDNDG"
];
Így ha kikerülnek a jelszavak, akkor sem fogják egykönnyen felhasználni. Ettől függetlenül még feltörhető, csak a nagy kérdés az az, hogy megéri-e annyi energiát fektetni a feltörésbe, mint amennyit nyer a támadó azzal, hogy hozzáfér az oldaladhoz.
Pro tip: Ha biztonságot akarsz, támaszkodj már meglévő kódokra! Eszedbe ne jusson saját titkosító rutint írni, mert biztos, hogy könnyebben törhető lesz, mint az előre megírt megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!