Hol tudok programozni tanulni?
Középsuliba biztos ne menj, a legtöbb tanár csak azért ott dolgozik, mert máshova a tudásával nem vennék fel (vagy nem is tudja vagy 50 éve elavult).
Fogalalkozásról MO-n logiscoolról és kódgarászról tudok.
logiscool lassabb (15 évesen asszem 6 félév, 3 blokkos (scratchnél jobb) és 3 kódolós (javascripthez hasonló)),
kódgarázs nagyon gyorsan lenyomja a logiscool 4-5 évnyi tanagyagát, kevésébé siker orientált és nem blokkokkal kezd hanem rögtön javascripttel, fél év alatt egy egyszerú RPG játékot csináltunk (téglalap térkép, néhány lezárt mező, és 4-5 ellenség egyiknél a kulcs a következő térképhez, ha megtámadod akkor lejjebb megy az életed őt meg megölöd, több féle ellenség, és WASD+space mozgás, felül meg kiírta hogy
You: HP: 220 attack: 30, Enemy: HP: 18, attack: 5)
és ha tobábbmentél a következő mapra kiválaszthattad, hogy több HP-t vagy sebzést szerettél volna 10 szintenként pedig újratöltüdött az életed) és ezt kevesebb mint 50 óra alatt megtanították úgy hogy kb értettem.
Vagy otthon tanulsz:
Youtubeon if,for,while érdemes C/javascript/C++/java/python nyelven
aztán én sololearn.com-on a c++ vagy javascript kurzust ajánlom egy 3x ki kell vinni (jegyzetelve papírra), hogy megtanuld aztán ha robot programozás érdekel a
"The C programming language" könyvet ajánlom, kb 200 oldal és nem nehéz (C nyelv elég kicsi, de hardware közeli robotprogramozáshoz általában C-t használnak, de ha meguntad, c++ (játék/android) vagy javascript (web, webszerver, esetleg android) irányba könnyű lesz továbbmenni (bár android az java/kotlin főleg).
Tehát ha otthon tanulsz akkor odáig juss el valahogy hogy elő tudsz egy szorzótáblát állítani, utána sololearn.
Ha pedig csoportban szeretnél akkor logiscool vagy kódgarázs.
De középsuliba ne menj akkor már inkább egy jó egyetemet célozz meg.
UI:
Robot/Web/Android fejlesztéses kurzusokat nem ajánlom általában semmit se tanítanak, ha érdekel a webfejlesztés akkor w3school jól összefoglalta,
robotprogramozás: 90% legó
androidban pedig nem az app designja nehéz hanem a kódot megírni, ami rendes programozás
ui2:
logiscoolnak általában fél háromtól és fél öttül vannak hétköznap az órái,
kódgarázsnak pedig este volt, mert volt néhány felnőtt oktató.
Sztem próbálj meg keresni még két-három hozzád hasonló korú, érdeklődési körű srácot (vagy lányt) és tanuljatok együtt.
Tanfolyam van már web-es is, ami megüti a mércét, sajnos csak angol nyelvűt ismerek, legalábbis olyat, ami jó is, színvonalas is.
Ha a robotika érdekel, akkor megkerülhetetlen az elektronikai ismeretek szerzése a programozás mellett.
Arduinoról gondolom hallottál már.
Én 18 vagyok most és egy éve csöppentem így bele, mint te én ingyenes online tanfolyamokból tanulok, ha érted azokat angolul, akkor pénzügyileg ez a legjobb megoldás.
Pl.: [link] -> website kreáláshoz minden itt van
Köszönöm a válaszolóknak!
Az a gond, hogy fél hónap múlva 16 éves leszek, szóval a 16-os korhatár nem túl jó. Nem értem, miért van annyi ilyen foglalkozás kisebbeknek, nagyobbaknak meg alig valami. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!