Programozni meglehet tanulni a 0-ról úgy hogy meg is éljek belőle?
Minimális esély van rá "400 ezres tanfolyam" nélkül is, de ahhoz is (még bármilyen tanfolyam mellett is!!!) RENGETEGET (akár éveket!) kell önállóan tanulni, gyakorolni, saját projekteket készíteni.
Így kisebb horderejű projektekhez ESETLEG felvehetnek, de összetettebb dolgokhoz már egyetemi végzettséget várhatnak el a végek.
Ne hidd el a média által sulykolt "20000 informatikus hiányzik", "4 hónap alatt junior tudás", "400000-es kezdő junior fizetés" lózungokat - a valóság sokkal prózaibb.
Én egyáltalán nem értek hozzá, de ezeken az oldalakon még méltató szót nem olvastam az efféle képzésekről, holott bizonyára akad legalább egy-két öntelt programozó, aki nem félti tőled meg a tanfolyamodtól a vérrel-verítékkel kiharcolt kis állását. De a tanfolyamoknak köszönhetően sikeresen munkába állottak biztató kórusa sem harsan fel a hasonló kérdéseknél, pedig nekik aztán lenne okuk hálatelt szívvel világgá kürtölni jótevőik nevét.
Mindezek alapján a főkérdésre IGEN, az alkérdésre NEM választ tippelek.
Persze.
Csak sok idő és kitartás kell hozzá.
Az idő jelentősen kevesebb ha értesz legalább alapszinten angolul, de ha nem akkor sem lehetetlen csak párhuzamosan fogod megtanulni a szakmai angolt, ez meg időigényesebb.
Én is autodidakta vagyok, 6 évet tanultam, most vezető pozíciót töltök be a cégnél. :)
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!