Milyen "menő" progikat lehet csinálni Visual Studioval?
Nagyon kezdő vagyok, egyelőre csak az alap számolós feladatok mennek (valtozo3=valtozo1*valtozo2 és társai. Elkezdtük a tömbözést és a fájlkezelést is (txt létrehozása, adat kiírása) de ezekkel még nagyon bicegek, while/for/switch nagyjából megy)
A Windowsos részével nem foglalkozunk (amikor meg van adva egy ablak, arra lehet gombokat és ilyeneket tenni), ahhoz nem is értek, majd a szabadidőmben kitanulmányozom :)
A sima konzolos verziónál (bocs ha rossz szakszót használok, még nagyon szőke vagyok ehhez, eskü dolgozom ellene :D) milyen spécibb progikat lehet írni?
A sima "Egy kiló alma x forint, mennyibe kerül y kiló alma?" feladatokat már kezdem unni, abból is rengeteget csináltam :D
Egy héttel ezelőtt még lövésem se volt arról, hogy a programozást eszik-e vagy isszák.
Milyen programmal lehet olyat csinálni, hogy néz ki egy kód, mi a nyelvtana, mik a parancsok.
Szóval kedves utolsó, igen, most láttam először "betonkeverőt" (Visual Studio) "cementet" (parancsok, változók) és fogalmam sincs hogy hogy néz ki egy "ház" (mik a lehetőségek VS-ben, meddig lehet "elmenni", mik a határok)
Az a vicces, hogy az első válaszoló jól leírta a lényeget, kb. bármilyen progit (a nagyon speckó feladatokat leszámítva.) Sajnos ugyanabba a hibába esel, mint minden kezdő; unja az alapokat, és "menő" dolgokat akar csinálni. De sajnos végig kell szenvedni a "kiló alma ára" feladatokat is, a ciklusokat, függvényeket, változók életciklusát és láthatóságát, alap algoritmusokat (tételeket), és akkor még nem beszéltünk OOP-ről, ami az alapja pl. a grafikus, ablakos progiknak is.
De ha azt kérdezed, hol a határ, akkor nyiss meg egy video playert, böngészőt, CD/DVD írót, táblázatkezelőt, bármit.
Személyes tippem: csinálj egy kígyót, ami a képernyőn pattog a szélei között átlósan. (Asszem a Novelle szervernek volt ilyen konzolos képernyővédője régen.) De snake játékot is csinálhatsz.
using System;
namespace progi{
class progi{
static String[,] kep = new String[4,14]{
{" "," "," "," XXX ",
" oLo "," X=X "," X "," XXXXXXX ",
" O XXX O "," XXX "," XXXXX "," XX XX ",
" X X "," MMM MMM "},
{" "," "," XXX "," oLo ",
" X=X "," X "," XXXXXXX ","OX XXX XO",
" XXX "," XXX "," X X "," XX XX ",
" X X "," MMM MMM "},
{" "," XXX "," oLo "," X=X ",
" O X O "," XXXXXXX "," XXX "," XXX ",
" XXX "," X X "," X X "," X X ",
" M M "," M M "},
{" XXX "," O oLo O "," X X=X X "," X X X ",
" XXXXX "," XXX "," XXX "," XXX ",
" X X "," X X "," M M "," M M ",
" "," "}
};
static void rajz(int c){
System.Console.Clear();
Console.WriteLine("\n\n");
for(int d = 0; d < 14 ; d++)
Console.WriteLine(" " + kep[c,d]);
System.Threading.Thread.Sleep(150);
}
static void Main(){
for(int i = 0; i < 20 ; i++){
rajz(0);
for (int j = 0; j < 4 ; j++) rajz(j);
rajz(3);
}
System.Console.Clear();
}
}
}
Ó, a fenébe, nem gondoltam át, hogy mi történik a szóközök lenyelésével... Bocsi, bocsi, fölteszem máshová:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!