Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen "menő" progikat lehet...

Milyen "menő" progikat lehet csinálni Visual Studioval?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok, egyelőre csak az alap számolós feladatok mennek (valtozo3=valtozo1*valtozo2 és társai. Elkezdtük a tömbözést és a fájlkezelést is (txt létrehozása, adat kiírása) de ezekkel még nagyon bicegek, while/for/switch nagyjából megy)

A Windowsos részével nem foglalkozunk (amikor meg van adva egy ablak, arra lehet gombokat és ilyeneket tenni), ahhoz nem is értek, majd a szabadidőmben kitanulmányozom :)

A sima konzolos verziónál (bocs ha rossz szakszót használok, még nagyon szőke vagyok ehhez, eskü dolgozom ellene :D) milyen spécibb progikat lehet írni?

A sima "Egy kiló alma x forint, mennyibe kerül y kiló alma?" feladatokat már kezdem unni, abból is rengeteget csináltam :D

2017. dec. 8. 17:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Egy héttel ezelőtt még lövésem se volt arról, hogy a programozást eszik-e vagy isszák.

Milyen programmal lehet olyat csinálni, hogy néz ki egy kód, mi a nyelvtana, mik a parancsok.

Szóval kedves utolsó, igen, most láttam először "betonkeverőt" (Visual Studio) "cementet" (parancsok, változók) és fogalmam sincs hogy hogy néz ki egy "ház" (mik a lehetőségek VS-ben, meddig lehet "elmenni", mik a határok)

2017. dec. 9. 14:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Jóvan.
2017. dec. 9. 15:07
 13/16 anonim ***** válasza:

Az a vicces, hogy az első válaszoló jól leírta a lényeget, kb. bármilyen progit (a nagyon speckó feladatokat leszámítva.) Sajnos ugyanabba a hibába esel, mint minden kezdő; unja az alapokat, és "menő" dolgokat akar csinálni. De sajnos végig kell szenvedni a "kiló alma ára" feladatokat is, a ciklusokat, függvényeket, változók életciklusát és láthatóságát, alap algoritmusokat (tételeket), és akkor még nem beszéltünk OOP-ről, ami az alapja pl. a grafikus, ablakos progiknak is.

De ha azt kérdezed, hol a határ, akkor nyiss meg egy video playert, böngészőt, CD/DVD írót, táblázatkezelőt, bármit.

Személyes tippem: csinálj egy kígyót, ami a képernyőn pattog a szélei között átlósan. (Asszem a Novelle szervernek volt ilyen konzolos képernyővédője régen.) De snake játékot is csinálhatsz.

2017. dec. 9. 18:48
 14/16 anonim ***** válasza:

...Esetleg egy konzolos fájlkezelő? :)

[link]

Vagy szövegszerkesztőt.

[link]

Amúgy rengeteg menő dolgot lehet még konzolos progiban, pl. hálózati forgalom elemzőt, ki-betömörítőt, képformátum konvertert, stb. :)

2017. dec. 9. 19:02
 15/16 tabaki ***** válasza:

using System;

namespace progi{

class progi{

static String[,] kep = new String[4,14]{

{" "," "," "," XXX ",

" oLo "," X=X "," X "," XXXXXXX ",

" O XXX O "," XXX "," XXXXX "," XX XX ",

" X X "," MMM MMM "},

{" "," "," XXX "," oLo ",

" X=X "," X "," XXXXXXX ","OX XXX XO",

" XXX "," XXX "," X X "," XX XX ",

" X X "," MMM MMM "},

{" "," XXX "," oLo "," X=X ",

" O X O "," XXXXXXX "," XXX "," XXX ",

" XXX "," X X "," X X "," X X ",

" M M "," M M "},

{" XXX "," O oLo O "," X X=X X "," X X X ",

" XXXXX "," XXX "," XXX "," XXX ",

" X X "," X X "," M M "," M M ",

" "," "}

};

static void rajz(int c){

System.Console.Clear();

Console.WriteLine("\n\n");

for(int d = 0; d < 14 ; d++)

Console.WriteLine(" " + kep[c,d]);

System.Threading.Thread.Sleep(150);

}

static void Main(){

for(int i = 0; i < 20 ; i++){

rajz(0);

for (int j = 0; j < 4 ; j++) rajz(j);

rajz(3);

}

System.Console.Clear();

}

}

}

2017. dec. 10. 00:48
 16/16 tabaki ***** válasza:

Ó, a fenébe, nem gondoltam át, hogy mi történik a szóközök lenyelésével... Bocsi, bocsi, fölteszem máshová:

[link]

2017. dec. 10. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!