Milyen "menő" progikat lehet csinálni Visual Studioval?
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok, egyelőre csak az alap számolós feladatok mennek (valtozo3=valtozo1*valtozo2 és társai. Elkezdtük a tömbözést és a fájlkezelést is (txt létrehozása, adat kiírása) de ezekkel még nagyon bicegek, while/for/switch nagyjából megy)
A Windowsos részével nem foglalkozunk (amikor meg van adva egy ablak, arra lehet gombokat és ilyeneket tenni), ahhoz nem is értek, majd a szabadidőmben kitanulmányozom :)
A sima konzolos verziónál (bocs ha rossz szakszót használok, még nagyon szőke vagyok ehhez, eskü dolgozom ellene :D) milyen spécibb progikat lehet írni?
A sima "Egy kiló alma x forint, mennyibe kerül y kiló alma?" feladatokat már kezdem unni, abból is rengeteget csináltam :D
Csinálj RPG-t konzolban. Én azt csináltam, mikor kezdő voltam, érdekes projekt :). Csinálsz mondjuk egy dungeont, ahol van X darab ellenfél különböző életerővel, és akkor egyszer te támadsz, egyszer az ellenfél. Amikor rád kerül a sor tudsz például támadni, ami egy bizonyos számintervallumban generál egy sebzési számot, potit használni, ilyesmik (switch-el, else iffel, akármivel). Akkor nyersz, ha végigviszed a dungeont, és megvered az összes ellenfeled. Aztán ha megy cifrázhatod bolttal, XP rendszerrel, meg ilyenek.
2017. dec. 8. 18:08
4/16 anonim válasza:
Szerintem egy gondoltam egy számot, találd ki játékkal kezdd.
2017. dec. 8. 18:39
5/16 anonim válasza:
Rendezés(quick, heap, radix)
2017. dec. 8. 18:50
6/16 tabaki válasza:
#3:
Ez így elsőre egy kissé húzós, de egy szobarendszert elég könnyű tömbökkel megvalósítani. Egy kétdimenziós tömbben tárolhatod, hogy a négy irányba elindulva hanyadik szobába érkezel (és mondjuk 0 jelzi, ha arra nem mehetsz), egy másik, mondjuk 3 dimenziós meg a szobák rajzát tárolja. Az irány megadása után a program felrajzolja az adott szobát, közepére meg a játékost. Nem mondom, hogy a játékélmény 100 pontos, de a megírásával jól el lehet matatni.
2017. dec. 8. 20:18
7/16 tabaki válasza:
Hm, a tilos irány inkább -1, a rajzok pedig 3 dimenziós karaktertömb helyett esetleg 2D stringtömbben lehetnek... Nem megy nekem ez a C#, jobb is lett volna, ha nem szólok bele.
2017. dec. 8. 21:20
8/16 Hominida válasza:
Szám prímtényezős felbontása. Vagy számolja ki az felhasználó által begépelt műveletsor eredményét; a prioritás és a zárójelek kezelése adja meg a dolog zamatát.
2017. dec. 8. 23:07
9/16 anonim válasza:
Ez pl. a "c# feladatok" keresés első találata. Laza 364 oldalnyi feladat. Kb. a fele konzolos, ahogy látom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!