Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » NodeMCU eszközről serialon...

NodeMCU eszközről serialon lehet küldeni egy 3 jegyű számot Arduino Nanora?

Figyelt kérdés

Arduino nanon hogy tudom ezt feldolgozni? Mert serialon karaktert küldök ki, és nekem egy számra lenne szükségem a nano felőli oldalon.

Eddig egy karaktert kiküldve serial.print(a karakter); paranccsal, a nano felőli oldalon olvasva ezt char ser=serial.Read(); paranccsal, switch case szerkezetet használva vezéreltem a kimeneteket.

Lehet ezt úgy megoldani, hogy mondjuk küldök 221-et és ezt megkapom a nano oldalán? PWM-et vezérelnék egyébként ezzel a számmal.

Köszönöm a segítséget és elnézést a fogalmazásért.

2017. nov. 24. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az Arduino dokumentációja szerint:

[link]

a serial.read egy bájtot ad vissza.

Tehát 0 és 254 közötti számot tudsz vele fogadni.

Ha nagyobb számot akarsz fogadni, akkor a nodeMCU-val egymás után két bájtot küldesz, majd az Arduino-n egymás után két bájtot fogadsz, majd ezeket kombinálod egy word típusú változóba.

2017. nov. 24. 12:50
 2/3 anonim ***** válasza:

0 - 255

Ez elég lehet számodra, ha mondjuk egy DC motort hajtasz meg, akkor 0 és 2550 fordulat között egy byte-tal 10-es lépésekben tudod szabályozni a motorod fordulatszámát.

Például a 140 az 1400-as, a 20 az 200-as, a 255 pedig 2550 azaz a maximálisan elérhető fordulatot jelenti majd.

2017. nov. 24. 13:13
 3/3 A kérdező kommentje:

string = readStringUntil(" ") //szavakat olvas

if(string.indexOf("tartalom") > 0)

{ ... }

Ez a megoldás a legegyszerűbb, ha valakinek szüksége lenne rá.

2017. dec. 1. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!