C++ alatt milyen karakterkódolást használjak?
Windows alatt írtam egy programot. Nem tudom milyen kódolása volt a fájloknak. Otthon feltettem ugyanazon kódokat Debian alatt. Nem csak annyi hogy nem tudta megjeleníteni az ékezetes karaktereket... mert jó, ne jelenítse meg. Hozzáadtam plusz sorokat. És amikor odaért a program hogy az ismeretlen karaktereket össze kellett volna egyeztetni az újakkal, nem működött az egész. Ha meg átírtam az ismeretlen karaktereket "látható" karakterekké, akkor meg arra panaszkodott a fordító hogy a multikarakter állandók gondot okozhatnak. Hát okoztak is. Amúgy ilyenek az összeegyeztetések például:
if(tomb[i] == 'Á')
Hogy alakítsam át az ilyen "ha" tagokat úgy hogy jó legyen? Vagy milyenné alakítsam át a karakter kódolást hogy jó legyen a forráskód mindkét rendszeren? A válaszokat előre is köszönöm.
UI.: Mindkét rendszeren GCC-t használtam.
[link] Érdekességek > Unicode
Ezt C-hez írtam, de működik CPP-vel is
Akkor derítsd ki, hogy milyen kódolást használtál a Windows alatt. :) (Gyanítom, hogy 1250-est.)
De ha cross-platformban gondolkozol, akkor illene vagy Unicode, vagy UTF-8 kódolásban gondolkoznod, esetleg valami más módon elkerülni az eltérő kódlapokból adódó nehézségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!