Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért használják std::-t...

Miért használják std::-t néhány helyen? Pl. Std::cout stb.

Figyelt kérdés
Több fórumon is láttam,ha jól tudom a code elején lévő a uses namespace std; "parancs" e helyet van.Akkor miért használják mégis, valahogy a tejesítményhez van köze?
2017. aug. 16. 16:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

az std at egy névtér (angolul namespace)

Nézz utána mindenképp a névterek használatának!

De röviden megfogalmazom: létre tudsz hozni egy névteret, és így a változókat ki tudod bővíteni. Azaz amíg régen egy változó egyszer szerepelhetett (tehát pl. int a=3 ), addig névterek használatával, minden névtérben lehet ugyanilyen nevű változó, ami nem befolyásolja a többit. Az std névtér az a standard, amit nem szokás módosítani, azokkal a függvényekkel, amelyeket a fordító alapból biztosít. Éppen ezért kisebb projekteknél egyszerűbb beírni az elejére, hogy mindent az std-ből értelmezzen (using namespace std).

De ha nagy programod van, sok class-szal, és változóval, akkor jobban átlátható, ha úgy írod: std::string.

2017. aug. 16. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok.

Azt lefelejtettem, hogy a cin és cout is változók, mégpedig std::ostream és std::istream típuúsak.

A másik pedig hogy a teljesítménynek nem lesz köze hozzá, mert lefordítás után nem lesz különbség, "kicsomagolja" a fordító, külön nevet ad neki.

2017. aug. 16. 17:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettél.
2017. aug. 16. 17:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2017. aug. 16. 20:27
 5/8 anonim ***** válasza:

te is vik-es vagy? :D

kicsi a világ :P

2017. aug. 16. 23:11
 6/8 anonim ***** válasza:

C-ben, C++-ban az include tranzitív, tehát ha az A osztályt importálod B osztályba, és B-t C-be, akkor A importálva lesz C-be.

Emiatt átláthatóbb lesz a kód, ha nem keverjük a névtereket, különösen a fejfájlokban.

2017. aug. 17. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Én csináltam xDD

2017. aug. 17. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:

ohh, szia akkor :D

Mondjuk azért még pár fejezettel lehetne bővíteni :P

Szebi előadásdiái még több témakört lefednek, még ha borzalmasak is. XD

2017. aug. 17. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!