Hogyan kezdjek hozzá a következő feladathoz, amit C nyelvben kell írni?
Nyisd meg a létező file-t olvasásra illetve egy üres file-t írásra. Kezd el beolvasni a létező file-t soronként amíg vége nincs a file-nak. Ehhez nyilván while ciklust kell használj, amiben szimplán növeled egy int tipusú változó értékét. Összefűzöd ezt a változót és az aktuálisan beolvasott sort majd beírod az üres file-ba.
Miután minden sort kiolvastál az eredeti file-ból lezárod, az újjal pedig felülírod.
(Lehet hogy nem szükséges új file-t létrehoznod, hanem valahogy dinamikusan is tudod változtatni a létező file sorait, de ezt nem tudom, mert C-ben nem vagyok otthon. Amit fent leírtam az működik, max egy kicsit bonyolultabb mint a legegyszerűbb megoldás)
Az is opció, hogy beolvasod az egész txt-filet egy válozóba, majd minden "\n" után odateszed az aktuális sorszámot. Ezt a ciklust addig folytatod, amíg találsz új "\n" karaktereket.
Amikor kész, akkor beírod a file-be az új változó értékét.
De azért amit az előbb írtam, az egyszerűbbnek tűnik.
"Lehet hogy nem szükséges új file-t létrehoznod, hanem valahogy dinamikusan is tudod változtatni a létező file sorait"
Ez op.rendszer szinten általában nem túl hatékony, ill. puffer területtől függ. Inkább ahogy először írtad, külön fájlba.
Direkt C++ van írom, innen nem lesz nehéz C-re lefordítani
for(int i=0;i<100;i++){. //a 100 csak példa volt
cout<<i+1<<".sor"<<endl;
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!