Hogyan tudom megnézni, hogy hány element van az arrayemben? (java)
Ha tudom, hogy maximum 5 db szám lehet az array-ben, de nem feltétlenűl van annyi, lehet hogy csak 1, 2, 3 vagy 4.
(Mert a terminálon keresztül az a user számokat, viszont bármikor kérhet egy Átnézést és akkor ki kell írnom, hogy hány element van és mik az arrayben)
Hogyan tudom megnézni, hogy hány darab érték van benne?
és igen ... ez egy házi feladat nagyon kicsi része.
Ha nincs érték az adott helyen azt írja ki, hogy "null" és pont ezt akarom elkerülni.
Pont az a bajom, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet le ellenőrizni, hogy van-e érték...
Ez nem járható út?
if(array[i] === null){
nincs érték
}
Deeee... de nem tudtam, hogy ilyet lehet csinálni: array[i] == null :D Pont ezért tettem fel a kérdést :D
Amúgy végül így oldottam meg.
System.out.println("Rented small trailers:");
int nameSLenght = 0;
for (int m = 0; m < customerNameS.length; m ++) {
if (customerNameS[m] != null) {
nameSLenght++;
}
}
for (int m = 0; m < nameSLenght; m++){
System.out.print("Small trailer " + (m + 1));
System.out.println(customerNameS[m]);
}
System.out.println("There are" + (5 - nameSLenght) + " out of 5 small trailers still available.");
Nem kell kétszer végignézned a tömböt, elsőre is kiírathatod a talált értékeket:
int nameSLenght = 0;
for (int m = 0; m < customerNameS.length; m ++) {
if (customerNameS[m] != null) {
System.out.println("Small trailer " + (m + 1)+": "+customerNameS[m]);
nameSLenght++;
}
}
System.out.println("There are " + (5 - nameSLenght) + " out of 5 small trailers still available.");
Ezek voltak eddig a rossz megoldások.
A jó megoldás pedig az, hogy folyamatosan számon tartod, hogy pontosan hány elem van a tömbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!