Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudom megnézni, hogy...

Hogyan tudom megnézni, hogy hány element van az arrayemben? (java)

Figyelt kérdés

Ha tudom, hogy maximum 5 db szám lehet az array-ben, de nem feltétlenűl van annyi, lehet hogy csak 1, 2, 3 vagy 4.

(Mert a terminálon keresztül az a user számokat, viszont bármikor kérhet egy Átnézést és akkor ki kell írnom, hogy hány element van és mik az arrayben)

Hogyan tudom megnézni, hogy hány darab érték van benne?

és igen ... ez egy házi feladat nagyon kicsi része.

2017. nov. 2. 20:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
az array-nek van egy length paramétere. Azt kérdezd le.
2017. nov. 2. 20:28
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem jó. 1 értéket raktam bele, de 5-nek jeleztem az adott array.lenght-et... Nem az adott értékét mutatta meg hanem, hogy maga az array milyen nagy lehet ha telepakolom ...
2017. nov. 2. 20:35
 3/17 anonim ***** válasza:
Még nem javaztam annyit, de valószínűleg végig kell nézned elemenként, hogy melyiknek van érték adva. (persze lehet hogy van rá beépített függvény, de tippem szerint az is pont ugyanezt csinálja)
2017. nov. 2. 20:37
 4/17 A kérdező kommentje:

Ha nincs érték az adott helyen azt írja ki, hogy "null" és pont ezt akarom elkerülni.

Pont az a bajom, hogy nem tudom, hogy hogyan lehet le ellenőrizni, hogy van-e érték...

2017. nov. 2. 20:39
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez nem járható út?

if(array[i] === null){

nincs érték

}

2017. nov. 2. 20:43
 6/17 A kérdező kommentje:

Deeee... de nem tudtam, hogy ilyet lehet csinálni: array[i] == null :D Pont ezért tettem fel a kérdést :D

Amúgy végül így oldottam meg.

System.out.println("Rented small trailers:");

int nameSLenght = 0;

for (int m = 0; m < customerNameS.length; m ++) {

if (customerNameS[m] != null) {

nameSLenght++;

}

}

for (int m = 0; m < nameSLenght; m++){

System.out.print("Small trailer " + (m + 1));

System.out.println(customerNameS[m]);

}

System.out.println("There are" + (5 - nameSLenght) + " out of 5 small trailers still available.");

2017. nov. 2. 20:58
 7/17 anonim ***** válasza:

Nem kell kétszer végignézned a tömböt, elsőre is kiírathatod a talált értékeket:

int nameSLenght = 0;

for (int m = 0; m < customerNameS.length; m ++) {

if (customerNameS[m] != null) {

System.out.println("Small trailer " + (m + 1)+": "+customerNameS[m]);

nameSLenght++;

}

}

System.out.println("There are " + (5 - nameSLenght) + " out of 5 small trailers still available.");

2017. nov. 2. 21:30
 8/17 A kérdező kommentje:
Ohhh köszi
2017. nov. 2. 21:32
 9/17 anonim ***** válasza:

Ezek voltak eddig a rossz megoldások.

A jó megoldás pedig az, hogy folyamatosan számon tartod, hogy pontosan hány elem van a tömbben.

2017. nov. 2. 22:54
 10/17 anonim ***** válasza:
Ilyen kis elemszámhoz nem array kell ,hanem verem. Annak a veremmutatója meg bármikor pontosan informál a veremben letárolt adatok számáról.
2017. nov. 2. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!