Dolgozhatok "programozóként"?
Egy elég király iskolába járok, nem is igazán infó szakos, hanem inkább programozásra szakosodott. (9. osztálytól programozást tanítanak.
Megtanultam C,C++ nyelven programozni. (le tudnám tenni a vizsgát ezekből a nyelvekből.(az okj-s vizsgát))
de mivel, nincs érettségim, ezért ugye nem tudom letenni a vizsgát. 10-es vagyok. Most a kérdésem, dolgozhatok, valahol valamit így? ("programozóként")
1. Ha felvesznek dolgozhatsz
2. 16 évesnek kell lenned minimum.
Azért mert meg tudsz írni egy for ciklust meg egy fájlból olvasást?
Dehogy dolgozhatsz.
okj képzésekkel foglalkozott az iskolám régen, csak "mester programozók" tanítanak az iskolámban, és "okj képzésen" vettünk részt, ugyan azt tanították meg nekünk, mint az okj-eknek. magyarán, le tudnám tenni a "szakmát"
az volt a kérdésem, hogy hol próbálkozhatnék be Budapesten, és az, hogy felvesznek-e vagy nem az legyen az igazgató döntése.
:D gondoltam rá, de most írjak e-mailt minden ilyen cégnek?
azért gondoltam erre az alternatív megoldásra, hogy hátha mondtok olyan cégeket, akik foglalkoztatnak diákokat.
Ó, az ifjonti hév...
Kedves kérdező, szép és dicső hogy látszólag "megtanultál" C/C++ nyelven programozni (gyanítom ez abban merül ki, hogy ismered a nyelv főbb alapelemeit, pár adatstruktúrát és algoritmust) és hogy 10-es létedre már elvileg "le tudnád tenni" az OKJ-s vizsgát, de egy cég nem fogja vállalni a kockázatot egy olyan fiatalért, akinek - elnézést a kifejezésért - "fenekén van a tojáshéj" és semmivel nem tudja bizonyítani - hisz se érettségid, se OKJ-vizsgád, se több éves szakmai tapasztalatod - kvalitásait.
Javaslom gyakorolj még, ismerj meg még pár nyelvet, technológiát, algoritmust - erre van egy rakat oldal - készíts saját kútfőből pár projektet, amit publikálj (például a Githubon). Majd ha lesz érettségid, OKJ vizsgád és több évnyi tapasztalatod vállalhatsz cégnél munkát.
Készíts saját projekteket, például táblás játékokat, kártyajátékokat, és ami érdekel. Képernyővédők nagyon látványosak tudnak lenni.
Bekapcsolódhatsz szabad projektekbe, ott korhatár nincs, de nem várják a kezdőket. Legalább kétéves gyakorlat kell hozzá.
Sokfajta kérdést feltehetnek interjún, próbáld megválaszolni, pl.:
1, Milyen verziókezelő rendszert ismersz? (Nem csak hogy hallottál róla, hanem készség szinten használod-e rendszeresen.)
2, A Boost könyvtárai közül használtál-e már valamit? Tudnád-e használni a dokumentáció alapján?
3, Mi a dinamikus programozás?
4, Oldd meg ezt az algoritmikus feladatot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!