Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozóként beszélnem kell...

Programozóként beszélnem kell az adott ország nyelvét ha ott akarok dologzni?

Figyelt kérdés

Még csak egyetemista vagyok, szóval nem aktuális, de elgondolkoztam rajta, hogy tudnék-e bármelyik nem angol anyanyelvű országban programozóként dolgozni úgy, hogy nem beszélem a nyelvüket...

Van egy C2es nyelvviszgám, plusz 1 évet külföldön éltem, ezért az angol megy, de ez lehet, hogy kevés lenne, mert pl.: Hollandiában lehet, hogy mindenki egész jól beszél angolul, de a preferált nyelvük a holland lehet a munkahelyeken és egy külföldi csak nyűgöt jelentene mindenkinek..

Van aki olyan országban dolgozik, ahol nem az angol az anyanyelv úgy, hogy nem beszéli az ottani nyelvet csak az angolt?

Mik a tapasztalatok?

2017. szept. 30. 14:37
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Idehaza is vannak külföldi programozók, akikkel rendszerint angolul megy a kommunikáció.
2017. szept. 30. 16:16
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Az az adott ország népének hozzáállásától függ. Tájékozódj fórumokon!

Német nyelvterületen mindenképpen kell beszélned németül, máshol nem tudom.

2017. szept. 30. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Németországban sem kell feltétlenül beszélned németül, ők általában jól megvannak az angollal.
2017. okt. 1. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy az angol a világnyelv, sok ország úgy van vele, hogy ez őket nem érdekli. Japánban dolgoztam szoftverfejlesztőként másfél évig, a nettó fizetésem 275.000 yen (640.000 jó magyar forint) volt. Nos, ők nagyon nem szeretnek angolul megszólalni, így nem ártott felfejlesztenem az N3 szintű nyelvtudásomat N2 és N1 közé (N5 = alapfok, N1=felsőfok). Egyébként is szükség volt rá, mert japánban angolul lehetetlen tájékozódni, mert gyakran elrontják a fordításokat vagy ki sem írják angolul (az egyik étteremben lehetett kapni "flesh juice"-t (húslé), ami "fresh juice" akart lenni, csak mivel a japánban többek között nincs L hang, ezért hadilábon állnak a használatával, keverik a kettőt). Az utca embere pedig szinte biztos, hogy nem fog megszólalni a kedvedért angolul, csak mert útbaigazítást szeretnél kérni tőle.
2017. okt. 1. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!