Miért baj ha más országban akarok élni?
Hiszen:
"Utazz annyit amennyit csak tudsz, olyan messzire amennyire csak lehet, olyan hosszan ahogyan te akarod. Az életnek nem arról kellene szólnia, hogy egy helyen élünk végig."
Mindig annyi felháborodott van, hogy én más országban szívesebben élnék. Erre kapom a megnyilvánulásokat, hogy te magyar vagy itt kell boldogulnod. Miért is kellene itt boldogulnom? Ki mondta ezt?
Boldogulok én itt is, nincs anyagi gondom, sokat félre tudok tenni. De ha egyszerűen nem érzem itt jól magam akkor miért ne mehetnék? Ha nekem egyáltalán nem tetszik a magyar táj, a kultusz... akkor miért ne mehetnék?
A döntés az én kezemben van úgy is, inkább arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen embereknek mi jár a fejükben mikor ennyire szűken látnak?
Nem bántásból írom senkinek aki ilyen, de ha én tiszteletben tartom, hogy ő szeret itt élni, és itt próbál boldogulni, akkor ő miért háborodik fel azon, hogy én inkább mennék?
"az ilyen embereknek mi jár a fejükben mikor ennyire szűken látnak? " - az "ilyen" embereket kérdezd! Én örülök, hogy elmész a csába.
Szívesen.
Először is leszögezném, hogy úgy utálom a magyar mentalitást, mint a ..... :)
Szóval miért mondják ezt?
Mert beléjük lett nevelve a hazaszeretet. Szóval mindegy ha rossz, itthon maradnak, mert ez az Ő hazájuk, itt vannak a barátaik, és minden ismerős, értik a nyelvet, a szokásokat, szimplán szeretik.
S Ők is ilyen hazaszerető embereket akarnak, mint Ők.
Ennyi az egész.
Azért "örülök" (na, nem nagyon) mert odamész, ahol úgy gondolod, hogy jobb lesz neked. Az jobb, mint itthon fanyalogni. #2-nek: itt mindent csináltak az elmúlt évtizedekben, csak nem "nevelték bele" a hazaszeretetet:(
József Attilába sem "nevelték bele" hazaszerete, mint minden értelmes felelősségteljes embernek a szívéből nőtt ki.
---
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,
hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!
Szomorú ,de a 4-esnek van igaza.
És nem a gazdaság miatt ,hanem a hozzáállás miatt!
Más semmibe nézése miatt!
Volt egy kérdés és kifejtettem azt ,hogy ebbe az ország miért is ilyen pesszimisták az emberek ,na itt van:
""Általánosítás","rossz életminőség"....
Na jó ,de mégis miért?
Mégis miért 'általánosítás' az ,ha leírom/kimondom a meglátásomat arról ami egy ország társadalmában történik? Hisz szemmel látható.
De a kérdésre válaszolva egyrészt a kapzsiság és a hülyeség keverése. Másrészt a pofátlanság ,avagy az 'uralomvágy'.
Minden nap hallok (nem csak itthon ,hanem mindenütt) embereket arról beszélni ,hogy "jaj ,a fizetésem!"..stb
Tehát az emberek napi szinten szóba hozzák azt ,hogy nekem miért nincs ,míg másnak viszont van.
A hülyeséget szét választva a kapzsiságtól most egy percre. Sokan olyanról beszélnek ,aminek nem értik a súlyát. Azaz itt köszöntbe a kettős mérce (rosszabb esetbe az álszentség). Itt egy példa: Ha a magyarokról vagy az emberke által kedvelt népről van szó és arról 'véleményt' mond valaki akkor már mentegetőzik ,mert szerinte nem szabad általánosítani. De ha egy olyan népről van szó akit említett emberkénk ki nem állhat akkor megint menti a bőrét ,mert "én úgyan nem vagyok rasszista ,de azért a qwa anyukat" gondolkozással szerinte igaza van. Vagy van a másik példa.
A "milyen ez a mai világ" bonus. Azt imádom amikor 10-20 évesek mondják ezt! Mert nekik valami ne tetszik ,de szerintük a világ nem volt mindig ilyen "gonosz" csak most. Mert nem voltak éhezések,járványok,rabszolga kereskedelem,inkvizició,háboruk....stb akkor és ma a "világ" (értsd: itt Magyarország) olyan borzasztó ,hogy mindenkinek azon kell höbörögnie ,hogy ki milyen képet posztolt a melleiről. A környezet védelem meg mehet a francba ,az kit érdekel?
Nos ,szóval látod ez a gond (tömören)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!