Nem informatikához kapcsolódó diplomával dolgozhatok programozóként? Ha igen, milyen nyelven?
Korábban hobbiként foglalkoztam a programozással, még középiskola első éveiben, blogmotorokat írtam és egyéb hasonló egyszerűnek mondható mysql-php-html-es dolgokat, belenéztem C++-ba, illetve műszaki szakközepet végeztem. Most kezdtem a jogi egyetemet és úgy gondoltam, hogy újra hozzákezdek komolyabban a programozáshoz, szerintetek diploma nélkül lehetséges programozóként munkához jutni, ha a diplomám nem kapcsolódik az informatikához? Ha igen, melyik nyelvre, nyelvekre érdemes ráfeküdni? C++, C#, Java?
Köszönöm a válaszokat.
'Most kezdtem a jogi egyetemet és úgy gondoltam, hogy újra hozzákezdek komolyabban a programozáshoz'
Azt javasolnam, hogy elobb dontsd el, mit akarsz csinalni. Egy s*ggel ket lovat megulni nem lehet.
Igen. Amilyenen tudsz/amilyet elvárnak.
G.
> szerintetek diploma nélkül lehetséges programozóként munkához jutni
Igen.
> ha a diplomám nem kapcsolódik az informatikához?
Szerintem nem sok helyen lesz érdekes, hogy van egy másik diplomád. Ámbár talán előnyt lehet kovácsolni abból, hogy értesz a jogi dolgokhoz is, esetleg pont jogászok szoftverigényeiben tudsz majd segíteni.
> Ha igen, melyik nyelvre, nyelvekre érdemes ráfeküdni? C++, C#, Java?
Igen, ez a top3, ezek közül egyet mélyíts el. Azt, amelyik jobban fekszik. Mellé a MySQL-t is gyűrd még, és egy szkriptnyelv sem árt.
> ezek közül egyet mélyíts el.
Akarom mondani LEGALÁBB egyet.
A mi cégünknél az emberek nagyrészének nem IT diplomája van pedig mindenki programozóként dolgozik. Az egyik munkatársamnak diplomája sincs. Nekem se volt még IT diplomám, mikor felvettek programozónak. Nem a papír a lényeg, hanem a tudás. Az IT szakokról manapság meg csupa selejt kerül ki.
Az egyik programozónk pl állatorvosként végzett és szerintem nem sokan értenek ebben az országban úgy a C++-hoz, mint ő. Az egész szakma a kisujjában van.
Szóval jogi egyetem mellett is lehetsz csúcsprogramozó, ha lelkes vagy és alapos.
A válasz: igen, legfeljebb megkérdezik, hogy miért éppenm programozni akarsz.
A három felsorolt nyelv jó lesz, kell hozzá több éves tapasztalat.
Egyetertek 7-essel. Nem a diploma a fontos, hanem a felmutatott tudas, tapasztalat.
En molekularis fizikabol diplomaztam, most navigacios rendszereket programozok.
A diploma fontos.
El tudsz helyezkedni szakirányú képesítés nélkül is, de ez esetben is előnyt jelent, hogy van már diplomád. Azért az mégis csak egy minőségi szint, amit már elértél.
A jogi diplomát kevéssé tudod majd hasznosítani a programfejlesztés területén, ez tény, de hogy előnyöd lesz egy diplomával nem rendelkezővel szemben, az is tény.
Az általad sorolt nyelvek bármelyike jó. Talán a legigéretesebb a Java. De a nyelv másodlagos, majd meg is fogod látni, tapasztalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!