Codecool vélemények?
Érettségi után szeretnék ide menni , olvastam hogy a 12 honapos képzés után fél évet gyakornokként dolgoztatnak, egy cégnél.
Utána azt igérik hogy könnyen munkát lehet majd találni,mivel lesz már tapasztalat és könnyebben el helyezkedsz mint egy friss diplomás. Mik a vélemények, tapasztalatok?? Válaszokat előre köszönöm!
A cég marketingje jó, de sajnos messze nincsen a tanfolyamon az elvégzéséhez szülséges mértékű oktatás.
Aki a www.google.com címről meg tudna tanulna programozni ő Codecool tanfolyamon is meg fog tundi. De aki nem, ő nem. A módszerük fordított. Csak az elvégzendő feladatokat adják ki, s annak elkészülési határidejétől úgy veszik, hogy akkor azt a diákok már tudják. S aztán sem oktatnak. Ha megcsinálja, megtanulja közben. S ezek általában nagy feladatok, nagyobbak, mint a vizsgákon. A feladatokhoz vannak némi innen-onnan összeolózott segédanyagok, amelyek vagy használnak vagy nem, de ha használnak is, akkor is csak elégtelen mértékben. A mentorok korlátozottan elérhetőek, már csak emiatt is kevéssé lehet rájuk számítani, de ha elérhető is, akkor is van közöttük olyan, aki csak véleményt mond, rávezet, hogy merre keresgéljen a diák, szóval így sem feltétlenül lesz előbbre a diák a mentori segítségtől. De van amelyik mentor legalább próbál segíteni. A tanfolyam sikeres elvégzéséhez szükséges tudást a cég NEM adja át.
Ez egy irányított önképző kör, nem oktatási intézmény.
---
Igen, igaz a fél év gyakornokoskodás. Kiközvetíti a cég a végzett diákját valamelyik partnercégükhöz és így a munkáltató által fizetett bér egy része a képzőé lesz. Ez egy fontos része az üzleti modellnek.
"A tanfolyam sikeres elvégzéséhez szükséges tudást a cég NEM adja át." Akkor mit csinálnak, csak pénzt zsebelnek?
"Önképzőkör" borsos áron. A leírt oktatási folyamatot én saját magam csináltam végig ingyen. Persze, az addigra rég elvégzett műszaki főiskola is nyújtott némi alapot az önálló tanuláshoz.
Eltelt vagy másfél év az utolsó válasz óta.
Aki esetleg mostanában szeretne véleményeket keresni a codecool-ról, hát csak ugyanezeket lehet elmondani róla. Én a napokban hagytam abba, 6 hét után sokalltam be, pedig nagyon lelkesen vágtam bele, de ennyi idő alatt pont ki lehetett ismerni a rendszert, amit számomra leginkább a "parasztvakítás" jelzővel lehet illetni. Ahogy fentebb is írták róla mint definíció nagyon találó: "Ez egy irányított önképző kör, nem oktatási intézmény."
Legyél jelen elérhető napi 8 órában, ők meg adnak vmi pici oktatást/magyarázatot heti 1-2 órában. Ráadásul a feladatok többször is hibásak voltak, amire egy bocsi volt a válasz. Mindezt több millióért. A 16 fős induló csoport pár hét alatt lefeleződött, talán ez sok mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!