Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Codecool vélemények?

Codecool vélemények?

Figyelt kérdés

Érettségi után szeretnék ide menni , olvastam hogy a 12 honapos képzés után fél évet gyakornokként dolgoztatnak, egy cégnél.

Utána azt igérik hogy könnyen munkát lehet majd találni,mivel lesz már tapasztalat és könnyebben el helyezkedsz mint egy friss diplomás. Mik a vélemények, tapasztalatok?? Válaszokat előre köszönöm!

2017. okt. 7. 22:03
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
66%

A cég marketingje jó, de sajnos messze nincsen a tanfolyamon az elvégzéséhez szülséges mértékű oktatás.

Aki a www.google.com címről meg tudna tanulna programozni ő Codecool tanfolyamon is meg fog tundi. De aki nem, ő nem. A módszerük fordított. Csak az elvégzendő feladatokat adják ki, s annak elkészülési határidejétől úgy veszik, hogy akkor azt a diákok már tudják. S aztán sem oktatnak. Ha megcsinálja, megtanulja közben. S ezek általában nagy feladatok, nagyobbak, mint a vizsgákon. A feladatokhoz vannak némi innen-onnan összeolózott segédanyagok, amelyek vagy használnak vagy nem, de ha használnak is, akkor is csak elégtelen mértékben. A mentorok korlátozottan elérhetőek, már csak emiatt is kevéssé lehet rájuk számítani, de ha elérhető is, akkor is van közöttük olyan, aki csak véleményt mond, rávezet, hogy merre keresgéljen a diák, szóval így sem feltétlenül lesz előbbre a diák a mentori segítségtől. De van amelyik mentor legalább próbál segíteni. A tanfolyam sikeres elvégzéséhez szükséges tudást a cég NEM adja át.

Ez egy irányított önképző kör, nem oktatási intézmény.

---

Igen, igaz a fél év gyakornokoskodás. Kiközvetíti a cég a végzett diákját valamelyik partnercégükhöz és így a munkáltató által fizetett bér egy része a képzőé lesz. Ez egy fontos része az üzleti modellnek.

2021. aug. 27. 09:51
 22/23 anonim ***** válasza:
70%

"A tanfolyam sikeres elvégzéséhez szükséges tudást a cég NEM adja át." Akkor mit csinálnak, csak pénzt zsebelnek?

"Önképzőkör" borsos áron. A leírt oktatási folyamatot én saját magam csináltam végig ingyen. Persze, az addigra rég elvégzett műszaki főiskola is nyújtott némi alapot az önálló tanuláshoz.

2021. aug. 27. 11:57
 23/23 anonim válasza:
58%

Eltelt vagy másfél év az utolsó válasz óta.

Aki esetleg mostanában szeretne véleményeket keresni a codecool-ról, hát csak ugyanezeket lehet elmondani róla. Én a napokban hagytam abba, 6 hét után sokalltam be, pedig nagyon lelkesen vágtam bele, de ennyi idő alatt pont ki lehetett ismerni a rendszert, amit számomra leginkább a "parasztvakítás" jelzővel lehet illetni. Ahogy fentebb is írták róla mint definíció nagyon találó: "Ez egy irányított önképző kör, nem oktatási intézmény."

Legyél jelen elérhető napi 8 órában, ők meg adnak vmi pici oktatást/magyarázatot heti 1-2 órában. Ráadásul a feladatok többször is hibásak voltak, amire egy bocsi volt a válasz. Mindezt több millióért. A 16 fős induló csoport pár hét alatt lefeleződött, talán ez sok mindent elmond.

2023. ápr. 14. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!