Ez hogyan oldható meg? (Többi lentebb)
A munkahelyemen lévő kliens programra szeretnék írni programot, hogy megkönnyítse a munkavégzésemet. A probléma az, hogy túl nagy kiterjedésű nem lehet a program, és nincs java telepítve. A programnak kéne kezelnie fájlrendszereket, például xml-t.
Két lehetőségen gondolkoztam, de nem találok megoldást, hogy a fenti akadályokat leküzdjem.
JAVA-ban írom meg a programot, de azt valamilyen módon át kéne fordítanom, hogy fusson a kliens gépen.
QT-ban írom meg: de rengeteg a függőség, minimum 200 MB, ami túl sok.
Webalapú program: sajnos ezen nem kivitelezhetetlen, php-t nem telepíthetek a gépre.
Valami megoldás lenne a problémámra?
Van. Az hogy megkérsz valakit, csinálja meg, vagy megtanulsz programozni, mert ennyi kamut, hülyeséget még egy hsz-ben soha nem olvastam.
xml az pl. nem file rendszer.
Te még az életedben nem írtál semmit, max. szerelmes levelet.
"A munkahelyemen lévő kliens programra szeretnék írni programot, hogy megkönnyítse a munkavégzésemet."
Nagy vonalakban: mit csinál ez a program, mire használod?
A Te programod miben könnyítené meg a benne való munkavégzést, mit csinálna?
"A programnak kéne kezelnie fájlrendszereket, például xml-t. "
Az XML nem fájlrendszer, hanem egy általános célú leíró nyelv illetve egy ezt a nyelvet használó fájlformátum, de sejtem mire gondolsz - a munkára használt program XML formátumú állományba ment, a Te programod meg ezt módosítaná?
"Két lehetőségen gondolkoztam"
Milyen nyelve(ke)t ismersz?
Mindenképpen szükséges GUI, vagy lehet parancssoros alkalmazás is? Esetleg egy távoli szerveren futó webalkalmazás (ahova feltöltöd az XML-t)?
"kliens programra szeretnék írni programot" hogy micsoda?
A filerendszerek gondolom fileokat jelentenek nálad.
A QT nem programnyelv, C++, Python stb. viszont tudja használni
Webalapú programhoz nem a kliensre kell telepíteni a phpt, hanem a szerverre
A konstruktív javaslatom: írd meg parancssoros alkalmazásként C++-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!