Alkalmazásfejlesztés?
Sziasztok!
Segítsèget szeretnèk kerni. Meg akarok tanulni, telefonra (android es iosre) alkalmazást programozni/fejleszteni. Az lenne a kèrdèsem,hogy milyen szoftvert töltsek le hozzá, továbbá, merre induljak el? (Ákar kódolás is szóba johe
Valszokat es segitseget elore is koszi.
"Akár kódolás is szóba jöhet".
Híjnye, azt azért ne hagyd, hogy ennyire elszaladjon veled a ló... A kezdés alapjainak minimuma már ingoványos terület, én be nem vállalnám semmi pénzért.
Töltsd le az Android Studiot és kezd el a Kotlin nyelvet tanulni. A Kotlin sokkal egyszerűbb a Javanál Android fejlesztésre és pár Java problémát áthidal, szóval nem csoda, hogy a google nem rég bejelentette, hogy mostantól a Kotlin fejlesztést is támogatni fogja az Android Studio.
IOSben nem vagyok jártas, de ahogy előttem is mondták töltsd le az XCodeot és kezdj el Swiftet tanulni.
Ahogy előttem is írták a Xamarin is nagyon jó választás, de ahoz azt hiszem C# kell.
Igazából kezdőként teljesen mindegy, hogy milyen irányban indulsz el. Ha van apple laptopod vagy asztali géped, kezdj el a Switel szórakozni és IOSra fejleszteni.
Ha windowsos vagy kezd el az Android Studioval és mondjuk tanulj Kotlint, mert az a jövő Android téren, plusz valamivel egyszerűbb eső nyelv a Javánál.
Majd ha már valamennyire kitanultad bármelyik nyelvet körbe nézhetsz más alternatívák után is pl.: a Xamarin, meg van sok más is, de ahogy mondtam, nem az a szakterületem, ezért sokakkal több tanácsot nem tudok adni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!