Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes áttérni C-ről C++-ra...

Érdemes áttérni C-ről C++-ra ha alkalmazásfejlesztés as cél?

Figyelt kérdés

C-t 3 éve önszorgalomból(Szóval nem hivatalos oktatás)ból,és tudom hogy c alapvetően kerenelek írására volt annak idején a standard(lehet még most is,nem tudom)Szóval hardver közelibb,és c++-ban sokkal kényelmesebb az alkalmazások írása.

alap tudással rendelkezem c-ből,szóval 2 dimenziós tömbtől a függvényeken és struktúrákon át apointerek és ciklusok és File I/O működésével tisztában vagyok,grafikus interfésszel egyáltalán nem próbálkoztam még.

Érdemes áttérni?

2016. aug. 28. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

c++ szal se könnyebb

.net inkább

ja és nagyon minimal a tudásod

2016. aug. 28. 20:15
 2/12 SimkoL ***** válasza:
Ha Windows alatt programozol a C++ Builder sok sikerélményt fog - tud - okozni. Elég a 6-os is, a Delphi 7-el egyidőben jelent meg, gyakorlásra tökéletes, sőt.
2016. aug. 28. 20:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi."sikerélményt" az úgy érted,hogy viszonylag hamar tudok fejlődni?
2016. aug. 28. 20:33
 4/12 SimkoL ***** válasza:
Igen, grafikus környezet, csilli-villi pár kattintásból. Van jó pár dolog ami nem szabvány a C++-ban. Amiket itt írtam Delphi 7-ben: [link] azt ugyan úgy C++ Builder 6-ban is meg lehet csinálni.
2016. aug. 28. 20:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Rövidre fogom: Igen, mindenképpen, de a C#-pal mégjobban járnál.
2016. aug. 29. 01:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Vagy Qt a builder helyett.
2016. aug. 29. 11:46
 7/12 SimkoL ***** válasza:
A C#, Qt is hozza a sleppet magával vagy legalább is szüksége van rá - értsd framework, dll-ek - míg a builder egy önállóan futni képes exe-t 'gyárt', ami Win 98-tól Win 10-ig működni képes hacsak nem merülsz el nagyon a Win Api-ba.
2016. aug. 29. 13:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Ennek ellenére valószínűsítem, hogy a p betűs szakmai fórumon 10-ből 9 ember a Qt -t javasolná.
2016. aug. 29. 17:22
 9/12 SimkoL ***** válasza:

'a p betűs szakmai fórumon' Tetszik :) Gondolom a Prog.hu-ról van szó.

Nem, ott reálisan gondolkodnak a hozzáértő emberek. Ha kimondottan egy platformról van szó akkor az arra legjobban jellemző, legjobban használható nyelvet, IDE-t ajánlják. Mivel én kimondottan a Windows-ról beszéltem ezért ajánlottam a C++ Builder-t.

2016. aug. 29. 18:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha úgy nézzük, hogy csak Windows és nem tervezik portolni akkor valóban helytálló az állításod.

Illetve a kérdező még nem használt GUI frameworkot, így a Qt megtanulása a platformfüggetlensége miatt nagyobb piaci teret nyitna meg felé.

2016. aug. 29. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!