Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért utálják egyesek a Java...

Miért utálják egyesek a Java nyelvet?

Figyelt kérdés
Sokan szidják, de hogy pontosan miért, azt nem tudom.

2017. aug. 31. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Két féle tábor van:

1. C/C++ tábor:

- "Garbage collector? Nem tudod mi történik a háttérben?

Hogy írsz így hatékony kódot?"

2. C# tábor

- A C#/.Net után a Java iszonyú nagy visszalépés és kínszenvedés mind nyelvi eszközökben, mind fejlesztő eszközökben, mind használhatóságban.

2017. aug. 31. 17:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahogy az első is elmondta, többféle 'tábor' van, a .NET tábor leginkább azért utálja, mert nagyon hasonlóak, ámde mégis különbözőek, egymásnak legfőbb konkurenciái (fontos megjegyezni, hogy mindkét nyelv, és az azt övező technológiák mögött egy-egy IT óriáscég lapul)

A másik tábor azért kritizálja a Java-t, mert sokmindent kivesz a kezeid közül. A legtöbbet emlegetett a Garbage Collector esete, a Java nem ad neked abszolút hatalmat a memóriakezelés fölött, azt mondja "ezt bízd csak rám". És a nyelv sok szempontból követi ezt a filozófiát, egy C++-hoz képest limitáltak a lehetőségek a nyelvben, leginkább szerintem azért, hogy egyszerű és áttekinthető maradjon. A Java elsődlegesena fejelsztési időre helyezi a hangsúlyt, a célja hogy gyorsan és hatékonyan tudjál fejleszteni. Egy C++ esetében viszont a legelső szempont hogy a program amit írsz a végletekig hatékonyan fusson, és csak ezután jön a többi.

2017. aug. 31. 20:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, így már kezdem érteni.
2017. aug. 31. 20:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint azért nem szeretem, mert lenyomja a torkodon az objektumorientált paradigmát. Sok esetben a feladat megoldásához logikusabb lenne a funkcionális megközelítés, ezt a C# vagy a JavaScript elég szépen támogatja.

Bár úgy olvastam, hogy az utóbbi időben a Java is elindult ebbe az irányba.

2017. aug. 31. 22:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Senkit sem ismerek aki utálná a nyelvet, de vannak olyan ismerőseim akik nem Javaban szeretnek programozoni. Az a baj, hogy sokkal több sor kódot kell leírnod a Java nyelvben, mint pl.: a Pytonban, hogy ugyan azt kifejezd...

Éppen ezért kezdte el támogatni a Google a Kotlin nyelvet. Szimplán egyszerűbb a fejlesztés egy modernebb nyelvel.

2017. szept. 1. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!