Ki mért lett programozó vagy mért akar az lenne?
"Ki mért lett programozó "
Mert a felmerült feladatot programozással lehetett megoldani a leghatékonyabban.
Anno a Commodore-ok idején voltam 10 éves. Akkor ez – úgy általában a számítógép – valami új, érdekes dolog volt, nem beszélve a sok-sok játékról. A szüleimet hosszas unszolás után rávettem, hogy mehessek egy számítástechnika szakkörre. Talán a játék vonzott leginkább, de miután testközelbe kerültem a számítógéppel, ez elég hamar másodlagossá vált, bár játszani ugye ki nem szeret.
Persze volt ott idő játszani is, de alapvetően programozni tanultunk Commodore Basicben. Kezdetben kicsit csalódott voltam, nem is érdekelt különösebben a dolog, de ez nagyon hamar elmúlt. Azután, hogy az első lépéseket megtettem a programozás tanulásában, már lenyűgözött az, hogy én beírok pár sort, és a számítógép megcsinálja azt, amit beprogramoztam. Valahogy az alkotás öröme fogott meg igazán, írod, írod a programot, és egyszer csak előtted van egy forgó kocka. Kvázi a semmiből alkottál valamit.
Meg mindig is szerettem a matematikát – így a logikát –, a rejtvényeket, úgy analitikusan gondolkodni általában. És tulajdonképpen minden leprogramozandó feladat kvázi egy-egy kis rejtvény, a megoldáshoz a megfelelő logikus lépéseket kell felépíteni. Egy-egy komplexebb probléma megoldása mind a mai napig gyermeki örömmel, és büszkeséggel tud eltölteni.
#6-nak (2*Sü)
Fantasztikus, amit leírtál! Ez így igaz! Jobban meg sem lehetne fogalmazni! Akik tényleg tudnak is programozni, azok osztják a gondolataidat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!