Miért akar újabban mindenki programozó lenni?
Most újabban ez a divat, mert sokan hiszik, hogy ha be tudják kapcsolni a gépet, akkor máris baromi jól értenek hozzá.
Ha meg már meg tudnak írni egy hello world-ot máris teljesen profik.
Sokan ember nevezi magát programozónak, de nagyon kevés az, aki tényleg ért is hozzá.
"nem akarok olyan vki lenni a pénz miatt, amihez fingom sincs, és valszeg nem is lesz. :D"
Ezen pedig elég könnyű változtatni, bár sok energia: gyakorolni, tanulni, elmenni egyetemre. Tényleg.
Látom a lényege nem esett. :D
Őszintén sajnálom, akik csak azt nézik, h mennyit kereshetnek.
Miért változtatnék azon, h van-e vmihez fingom, vagy se? :D
No mindegy, azért az is eléggé érdekes, h amíg nem lett köz tudott, h mennyit keresnek programozók, vagy akár infósok, addig azok voltak cikizve, h kockafejűek stb. Ma már érdekes nem számít, a lényeg, h jó sok zsét kapjanak, aztán, h boldogok-e tőle, vagy se oly mindegy.
Hová halad a világ? :(
Félre értés ne essék, ez nem azokról a progisokról szól, akik tényleg jó szakemberek, arra teremtődtek, és szeretik is. Hanem azokról, akik a pénzt hajszolják!!!
"Miért változtatnék azon, h van-e vmihez fingom, vagy se? :D"
Ezt hívják tanulásnak, és érdemes lenne mindenkinek foglalkoznia vele. Csak arra próbáltam irányítani a gondolkodásodat, hogy a programozás nem a kiválasztottak tevékenysége, ugyanúgy egy tanulható szakma, mint az építészet vagy a pénzügy. Sokat kell tanulni, és kell hozzá egy alap intelligencia, de nem kell különösebben kiemelkedőnek lenni hozzá. Csupán annyi, hogy 100 IQ alatt ne próbálkozzon senki.
"Miért változtatnék azon, h van-e vmihez fingom, vagy se? :D"
Azért, mert érdekel. Ha nem érdekel, akkor amúgy sem tudnád elvégezni a szakot. Akkor választasz mást, ami érdekel, és azt tanulod ki.
...azért akar mindenki programozó lenni manapság, pontosabban azért hiszik sokan azt, hogy tudnak programozni, mert külön programok vannak arra, hogy menüszerűen kiválassz egy sablonalkalmazást, pl egy játékkészítő-ben: logikai, táblás, akció, stb... ...játékot akarsz-e csinálni és aztán szinte kész is... :-)
Pl. Androidban pár sor és meg tudsz jeleníteni egy PNG képet, meg kb ugyanannyi sor és le tudsz játszani egy MP3-at, namármost én ezt már nem nevezném programozásnak... :-) ...így Józsika az oviban kijelentheti, hogy ő programozó... :-)
...nos én kb 8 éves korom óta programozok... ...és ha most el kellene mennem sebésznek, félek tőle, hogy sok haláleset történne... :-) ...pedig az is csak egy szakma, mint a többi... :-)
Nem hiszem pl. hogy aki utálja a matekot, az majd matematikus lesz... ...persze fejlesztheti a képességeit, de mindig hiányozni fog belőle valami, amit varázslatnak nevezhetnénk... :-)
+ minden ember azt hiszi, hogy ő különb a többitől... :-)
"+ minden ember azt hiszi, hogy ő különb a többitől... :-)"
Azzal még nem lenne baj, mert szerintem is így is van, minden ember különb a többitől, nem vagyunk egyformák, hál égnek. Kérdés, h ezt ki-hogy értelmezni, na de ez már a téma offolása lenne, ha ebbe én mint téma nyitó belemélyednék. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!