Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért akar újabban mindenki...

Miért akar újabban mindenki programozó lenni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok programozó, de azt látom, hogy egyre többen azt akarják, még olyanok is, akik se matekhoz, se gépekhez nem értenek kicsit se. Oké, hogy jól lehet keresni vele, meg az a jövő, de tényleg ennyire csak a pénz kezd számítani az embereknek, hogy az alapján választanak leginkább csak szakmát? Tényleg hirtelenjében ennyi jó, profi programozó lett? Eddig hol voltak? :D

2014. márc. 23. 16:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

"egy analfabéta is össze tud másolni kódokat a netről, hiszen már mindent megcsináltak"

Na ez az, sokan azt hiszik, hogy a programozás ebből áll, pedig baromi nem.

Egy-egy komplexebb feladatot megoldó program tervezése sem feltétlenül egy egyszerű feladat már.

2014. márc. 25. 22:16
 22/27 A kérdező kommentje:

"egy analfabéta is össze tud másolni kódokat a netről, hiszen már mindent megcsináltak..."

Hehe, így én is összeraktam egy html, vagy épp akár php honlapot, még kiáltottam ki magamat webprogramozónak, csak épp szükségem volt rá, de fizetni meg nem akartam érte. :D

2014. márc. 26. 01:34
 23/27 A kérdező kommentje:
Bocs...a se szócska lemaradt. :D
2014. márc. 26. 01:35
 24/27 A kérdező kommentje:
Vagy ez alapján már én is mondhatom magamról, h programozó vagyok? :D :D :D
2014. márc. 26. 01:35
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
A professzionális programozásban már nem elég összemásolni a kódokat. Az már sokkal komolyabb dolog.
2014. márc. 26. 17:09
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem mondod? :D :D :D
2014. márc. 26. 22:25
 27/27 anonim válasza:
100%

Oktatás hibája ez is. Nekem van informatikai végzettségem, még se érzem annak magamat. 2 éves OKJ tanfolyam volt érettségi után, tekintsünk el attól, hogy OKJ...

Az vizsgára készülés során a tanár azt mondta mindent tegyünk fel magunknak elérhető helyre a neten, meg egy pendrive-ra is, mert lehet nem lesz net és majd lehet használni az információt, amit valamely formában elraktároztunk magunknak. (Attól is tekintsünk el, hogy az ilyen tanárt úgy kirúgnám, hogy lába nem érné a földet.) Mindenki kapott egy informatikai végzettséget igazoló papírt a vizsgák után, holott az előbbi példa konkrétan webprogramozás volt. Mostanra fogalmam sincs, hogy mit hogy kell ott csinálni, mert NEM tanították meg. Azt tanították meg, hogy ez meg az azt csinálja, de nem kell megtanulni, mert itt meg ott fent van és ctrl+c, ctrl+v. Most ez mi? Egyszerűen szánalmas a magyar oktatás. Oké, OKJ, de akkor is... Ja és az időre se hivatkozhatna a tanár, mert a webprog órák fele azzal ment el, hogy unalmunkban játszottunk...

És ezek az emberek informatikusnak mondhatják magukat, mivel van ilyen végzettséget igazoló papírjuk. Azt megemlíteném még, hogy a fizikusok, akik nem hívják magukat informatikusnak többet tudnak programozásból, mint azok az emberek, akik magukat informatikusnak mondják, de nincs egyetemi szintű programozói végzettségük. Tömören szar az oktatás és erre ezenkívül ezer és egy példát tudnék még sorolni. Egyszerűen szánalmas a középszintű oktatás, beleértve a mindenféle szakmás dolgokat. Az egyetemek megérik a pénzüket, de az állam meg minden erejével azon van, hogy kivéreztesse őket. Nekik birkák kellenek, nem diplomás emberek. Na mindegy, lehetne ezt még nagyon sokáig ragozni...

2014. ápr. 6. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!