Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik nyári programozótanfol...

Létezik nyári programozótanfolyam teljesen nulláról?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok egy merőben más szakon, de baromira hasznosnak gondolom, ha valaki ért a programozáshoz (és esetleg papírja is van róla).

Nem gondolom, hogy egy ilyen dolgot el lehetne három hónap alatt sajátítani, de nagyon szeretnék tanulni.

Igazából egyáltalán semmit sem értek a programozáshoz, nézegettem, hogy milyen nyelvet érdemes tanulni, de ahány véleményt hallottam, az annyi fajta volt.

Mit gondoltok, szerintetek van értelme a jövő nyári három hónapomat erre szánni? Lehet ennyi idő alatt egyáltalán releváns szintet megütni?

Köszönök szépen minden segítséget :)

2017. aug. 29. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Annyi idő alatt releváns szintet nem fogsz megütni, DE: elültetik benned a programozással kapcsolatos helyes gondolkodásmódot, filozófiát. Ez már elég ahhoz hogy elkezdj mondjuk saját magad programozgatni, kísérletezgetni.

Amúgy talán Java-t lenne érdemes elkezeni - privát vélemény, itt mindenki mást fog mondani :)

2017. aug. 29. 17:26
 2/7 anonim ***** válasza:
3 hónap semmire neme elég.
2017. aug. 29. 17:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Tanulj az internetről. Minden információ fent van a neten és nagyon sok fizetős oline kurzus van amik ezeket az információkat szépen összefoglalját.

Az előttem kommentelőknek igaza van, hogy 3 hónap nem elég, de ez nem is baj, hogy az internetről tanulsz.

Meg tudod csinálni, hogy 3 hónapon át nagyon intenzíven tanulsz, mondjuk napi 10-12 órán át és ahogy elkezdődik a suli napi szinten csak 1-2 órát tanulsz. Így szerintem meg lehet szinte bármilyen nyelvet tanulni 1 év alatt plusz pár dolgot a programozásról.

2017. aug. 29. 20:21
 4/7 anonim ***** válasza:

na azért 3 hónap alatt is meg lehet tabulni egy közepes szinten ha minden nap gyakorolsz 2-3 órát.legalább.

De szerintem ne javável kezdj (bocs elsõ) de rengeteg dolog fog kelleni rögtön az elején pl egy egyszerű konzolba (cmd) íráshoz is 6 sor kód kell.

c és c++al se kezdj haladó nyelvek.

python nem rosz de lehagysz egy spacet és máris nem fut le.

Szerintem a két legjobb kezdő nyelv:

c#:

-Rosz dokumentáció

-Konzolban pontosan kiírja, hogy hol a hiba

-Egyszerű grafikus felület

javascript (semmi köze a javához, a böngészőben futtatható script)

-Kell hozzá minimális HTML ismeret (nem nehéz inkább magolós)

-Jó dokumentáció

-Jó tutorialok

-Könnyebb a legtöbb nyelvnél

-Nem zúdít rád hírtelen sok tudást

-hibatűrőbb, de sok hibád lesz az elején abból, hogy szövegként kezel valamit amiről azthiszed, hogy szám

-Mivel böngészőből fut sok dolgot nem tud, a szerver oldali scripthez pedig több tudás kell (nincs: fájlkezelés, két gép közötti kapcsolat DE: ha androidra szeretnél alkalmazást lehetséges egy "honlapként" megtervezni utána és azzal egyszerűen lehet szenzorokat használni fájlkezelés is van és csak ~6-20MB egy alkalmazás

de ha tényleg "semmit se értesz" hozzá akkor nézd.meg scatchet kódolás nélkül megtanulható a logikája, lényegében egy magas szintű prog nyelvben mint amiket itt felsoroltam is 60%ban a scratchben is szereplő HA és ISMÉTELD MEG utasításokból áll, az első prog nyelvet megtanulni a legnehezebb utána.már könnyű.

Egyébként ha.már elkezdtél programozni nem lehet vele leállni, csak ne ijedj meg az elején a fura {}[]() jelektől és kulcsszavaktól, érthető logika.miatt vannak nem.csak átsétált.a.macska a billenytyűzeten

2017. aug. 30. 00:52
 5/7 anonim ***** válasza:
C#-hoz rossz dokumentáció? WTF??
2017. aug. 30. 01:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Bizonyára vannak ilyenek is, majd jövő nyáron lesz érdemes körülnézned a piacon.
2017. aug. 30. 10:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a segítséget :)

Mondjuk pont ezt írtam, hogy mindenki mást mond, mivel érdemes lezdeni xd

2017. aug. 30. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!