November vegetöl jelen allas szerint munkanelküli leszek, es arra gondoltam valahogy megelhetesi programozova kellene valani. Hogyan csinalnatok?
Nemetorszagban vagyok, nagyreszt anyagvizsgalati meresi modszereket fejlesztek, mint kutato fejlesztö mernök/tudomanyos alkalmazott 2009 ota miota BME-t befejeztem. Szoval elvileg a müszaki kepessegeim nem rosszak. Nemtorszagban is egy kisebb hadsereg hanyzik programozokbol, amennyire fel tudtam merni föleg szoftverfejlesztö hirdetesekböl talalni aval ha nem ezrevel lehetösegeket mindenütt.
Több embertöl erdeklödtem amr itt GYK-n elmeletben regebben, hogy müködhetne ez de most lassan eljönne a cselekves ideje is mert vmiböl meg kell majd elnem.
A sajat szakmam elhagyasat megfontolnam emiatt, mert nagyn instabal, 7 fix idös szerzödesen es 6 munakhelyen vagyok tul eddig.
Ha a cel a megelhetesi programozo szint elerese egy nemet atlagfizetesert (pl 2000 Euro netto) hogyan csinalnatok konretan a helyemben?
Én a helyedben olyan hirdetéseket néznék, ahol mérnököket keresnek programozási tudással vagy programozókat mérnöki háttérrel és az ott elvárt ismereteket kezdeném tanulni.
Az egyéni vállalkozásban nem is gondolkozz kezdőként, magadat is és a megbízóidat is tönkretennéd.
Annak lehet vajon realitasa, hogy szerzek itt kinn Nemetorszagban programozo munkakat es kiszervezem haza olyanoknak akik ertenek is hozza es megcsinaljak en pedig egy kis szazalekos jutalekkal boldog leszek?
Ehhez ugye tudni kell nemetül, angolul es tudni kell munkat szerezn, valamint othhon fejelsztökt talalni. Ennek meg mindig nagyobb a realitasa minthogy hipphopp kitanuljak PhP fejlesztönek:)
Lehet, csak nagyon meg kell tudnod becsülni mi az amibe reálisan kivitelezhető.
Sablon dolgokat, amit kész CMS rendszerekbe össze legózható "olcsóbb", ha nincs valami olyan kérés, amit egyedileg kell leprogramozni, ott már mérlegelni kell az alternatívákat.
Szóval azért értened kell valamilyen szinten hozzá, és tudnod kell tárgyalni.
Illetve a hazai programozók se dolgoznak túl olcsón.
Én pl. Egyéni vállalkozóként 6000 Ft/óra díjat számolok, ehhez hozzá teszek 50% -ot mint rizikó faktór.
Tehát ha EUR -ba nézzük, akkor 30EUR/Óra.
Egy egyszerű oldalt, 2 nap alatt lelehet tudni, 15 órát számolva 450 EUR, neked is megérje, akkor 600 EUR -t kell kérned.
#15:
2 nap alatt egy egyszerű oldalt, 15 óra és ezért 450EUR = kb. 135 000 Ft???
#17:
Ennyi pénzért itt garantáltan meg nem mozdul senki.
------------------
Hmmm...
1.: egy egyszerű oldalt 30 perc alatt lehet csinálni (pl. WordPress) -> szinte szaktudás nélkül
2.: qrva lusta emberek lehetnek ezek a németek, ha ennyi pénzért nem mozdulnak meg.
3.: jó tudni, hogy fél év alatt bármit el lehet sajátítani, ha heti 7 napon 16 órát dolgoztok... ...csak akkor döl meg ez az elmélet, ha elétek dobnak egy olyan feladatot, amivel nem foglalkoztatok a fél év alatt, ennek pedig elég nagy a valószínűsége!
Nagyon igaz az a mondás, miszerint minél több pénze van valakinek, annál kevesebbet dolgozik.
#17:
Ennyi pénzért itt garantáltan meg nem mozdul senki.
450 Euro/a5 ora brutto 30 Euro orabernem felel meg, beveteltül függöen ezutan meg adozni kell, plusz a munka esetleges költsegeiröl, vagy egyeb extzraköltsegekröl (pl könyvelö) meg nem is beszeltünk.
Tehat igen tartom, hogy ennyi penzert nem valoszinü hogy barmiylen egyeni vallakozo megmozdulna itt, mert ebböl realis hogy pl 20 Euroja marad meg orankent, ami havi 160 ora munkat feltetelezve 3200 euro nettonak felel meg egy honapban, akkor ha total full telthaz van, es feltetelezzünk hogy full time megbizasos munkan dolgozik az illetö.
Ilyen pedig, hozzaszamoljuk a targyalasi idöt, a nem vart problemakt, a hülyeseget es az összeg rohamosan csökken havi lebontasban.
Olyanrol pedig, hogy par hetig nincs munka, vagy netan nem fizet az ügyfel meg nem is almodtunk:)
Csak viszonyitas keppen ebbena varosban: Fodrasz 12 Euro/kb tiz perc
Az automat 50 Euroert neztek at rövidebb idö alatt mint egy ora...
es igen, az itteni nemetek igencsak lustak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!