Unity, InputField, C#. Miért nem működik?
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using UnityEngine;
using UnityEngine.UI;
using System.Text;
public class fdvv : MonoBehaviour {
public InputField put;
string puttext = "";
public void KEZD () {
12.sor puttext = put.text;
13.sor Debug.Log("hello " + puttext);
}
}
Ez a kód. Lécci segítsetek 1 hete szenvedek ezzel a szarral! A hiba amit elémrak a Unity (a 12 és 13. sorral van gondja):
Object reference not set to an instance of an object
fdvv.KEZD () (at Assets/fdvv.cs:13)
Azt a primitív k#rva anyját. :D :D :D
És még elhitte, hogy programozni fog. :D
"Lécci segítsetek" nem jósolok neked nagy jövőt a programozás terén :DD
Először mozgass meg egy objektumot, írj egy egyszerűbb programot, aztán térj vissza a Unityre :)
#9 vagyok
Hallod, azért ez stílus... de ha így, hát így. Elmagyarázom a "nyelveden", hátha úgy megérted.
Mi a f@.szt akarsz te Unity-zni úgy hogy fingod nincs a programozáshoz és hajladóságot se mutatsz hozzá? Hmm? Azt már nem is mondom, hogy pl. SZTE-n szakdolgozat témaként lehet 3D fps játékot készíteni Unity-ban, sőt bármilyen Unity-s kurzusra kb. be sem jutsz a második év előtt. Te meg, aki szerintem nem "programozott" eddig két hétnél többet - azért tettetm idézőjelbe, mert bár kódot írsz, fingod nincs róla mi-micsoda, ezt két perc alatt levágja bárki a kommentjeidből - pattog itt olyanról amiről gőze nincs. Ha ezt a kérdést megmutatnám egy fejlesztőnek, kb. kiröhögne téged a g.e.*.ibe, hogy mit akar ez a HÜLYEgyerek? De jobban jársz ha nem választasz IT-s hivatást, mert ilyen hozzáállással te leszel az első, akit kib*sznak a g*cibe. Ezt most vér komolyan mondom. Szánalom.
Visszatérve a normális stílushoz: ha fentiek ellenére, mégis az IT-t választod, és valami csoda folytán (elvisznek az idegenek, vagy mittudomén) veszed a fáradtságot, hogy egyetem normálisan programozni megtanulj, akkor tedd meg azt a szívességet, hogy gondolj vissza erre a kérdésre, és szégyelld el magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!