Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem működik a vector....

Miért nem működik a vector. Add java-ban?

Figyelt kérdés

Ez maga a kód:

package combinatorics;

import java.util.*;

public class Permutation {

private final int num;

private Vector<Integer> szamok = new Vector<Integer>();

private int egyszam;

public Permutation(int number) {

this.num = number;

}

public void makeVector() {

for (int i = 1; i < this.num+1; i++) {

szamok.add(i);

}

}

public void getNumbers() {

for (int i = 0; i < szamok.size(); i++) {

System.out.println(szamok.get(i));

}

}

}

Valamiért sajnos nem működik az, hogy az i-edik elemet felvigyem a szamok nevű vektorba. Fogalmam sincs mi lehet ennek az oka. Valami tipp? Tudom, hogy hülyék a változónevek... :D

2017. jún. 1. 12:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
A num-nak adol értéket? A ciklusod is mehetne nulától javába nulától idexelünk inkább szamok.add(i+1) legyen és for (i=0; i<num; ++i). Javába minden objectum!
2017. jún. 1. 13:19
 2/13 A kérdező kommentje:

"A num-nak adol értéket?"

Igen, amikor példányosítom, akkor adok is neki értéket.

2017. jún. 1. 13:39
 3/13 anonim ***** válasza:
2017. jún. 1. 13:50
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

nekem eleve ezeket dopta ki a fordító le se fórdult ez a kód el van rontva nagyon:

error C4430 : missing type specifier - int assumed.Note : C++ does not support default - int

error C2146 : syntax error : missing ';' before identifier 'combinatorics'

error C4430 : missing type specifier - int assumed.Note : C++ does not support default - int

error C2146 : syntax error : missing ';' before identifier 'java'

error C3381 : 'Permutation' : assembly access specifiers are only available in code compiled with a / clr option

error C2146 : syntax error : missing ':' before identifier 'final'

error C2238 : unexpected token(s) preceding ';'

error C2146 : syntax error : missing ':' before identifier 'Vector'

error C2062 : type 'int' unexpected

error C2146 : syntax error : missing ':' before identifier 'Permutation'

error C2334 : unexpected token(s) preceding '{'; skipping apparent function body

error C2062 : type 'void' unexpected

error C2334 : unexpected token(s) preceding '{'; skipping apparent function body

error C2062 : type 'void' unexpected

fatal error C1004 : unexpected end - of - file found

2017. jún. 1. 13:55
 5/13 A kérdező kommentje:

"nekem eleve ezeket dopta ki a fordító le se fórdult ez a kód el van rontva nagyon:"

"C++ does not support default - int"

Ez mi ez a C++ dolog? Ez java-ban van. Ez az egyik fele, a másik fele pedig az, hogy ez egy külön class, aminek van egy konstruktora, és a main függvényben van ez példányosítva, a kód pedig lefut. A main függvényben való példányosítását szükségtelennek tartottam leírni, egyébként így néz ki.

Permutation perm = new Permutation(5);

perm.getNumbers();

2017. jún. 1. 14:19
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Véletlenűl roszz ezközt nyitottam meg bocsánat.
2017. jún. 1. 14:58
 7/13 A kérdező kommentje:

"Véletlenűl roszz ezközt nyitottam meg bocsánat.

"

Semmi gond.

2017. jún. 1. 21:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Azt hinné az ember ebben a kategóriában, hogy ilyen kérdésre 5 válaszból már megvan a megoldás... De még a kérdést sem sikerült tisztázni. MI azt, hogy "nem működik"? A programozásban ez nem hibajelzés. Mi történik? Van hibaüzenet, figyelmeztetés? Mit ír ki a a getNumbers()?

És egyébként miért publikus egy metódus, ami privátból privátot állít elő?

2017. jún. 2. 10:54
 9/13 A kérdező kommentje:
Azt kéne csinálnia, hogy a konstruktor által megkapott számig állítson elő egy vektorban természetes számokat sorban egytől a megadott számig. Ennyi lenne a feladata. Ezt úgy próbálom elérni, hogy definiálok egy vektort, amit elvileg fel kéne töltenie egy for ciklus i nevű változóival sorban. Csakhogy ezt nem teszi meg, tekintettel arra, hogy nem tudom println-elni a vektorból a megadott számokat a getNumbers() metódussal. Hibát nem ír ki, csak a funkcióját nem látja el. Egyébként nagyjából egy hete programozok java-ban, azért is teszek fel kérdéseket itt. :)
2017. jún. 2. 14:42
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

For example?

2017. jún. 2. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!