A CMD miért csak rendszergazdai módban működik?
Windows 8.1-es op.rendszerem van, és amikor elindítom a parancssort, és mondjuk beírok egy akár triviális parancsot, mint pl.:help,tree akkor kiírja, hogy:"'help' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.".De ha rendszergazdaként indítom el, akkor meg minden rendben van.Nem tudom, hogy miért csinálja, de már sokmindent kipróbáltam.És a "mem" parancs sem működik, az azért van mert rendszergazdaként indítottam el, vagy más miatt?
Szia.
Ez a hiba akár "elérési útvonal" hiba is lehet.
Próbáld ki : a CMD-be ne csak a parancsot ird be, hanem a parancs elérési utvonalát is, valahogy igy :
- C:\Windows\System32\help
- C:\Windows\System32\tree
Ha a fenti módszerrel müködnek a parancsok akkor az aktuális felhasználó PATH környezeti változójához hozzá kell adni a "C:\Windows\System32\" elérési útvonalat.
Sok sikert.
üdv.
A MEM-mel ugyanez a helyzet mint a HELP-pel vagy a TREE-vel, tehát teljes útvonallal működiknie kell :
- C:\Windows\System32\MEM
De irtam, add hozzá a PATH változóhoz a C:\Windows\System32\ elérési útvonalat.
Win8-ban nem tudom hogyan kell (de gondolom, valahogy ugyanúgy mint win7-ben), de Win7-ben a következő a következő a módszer :
Saját gép - Jobb egér tulajdonságok - Speciális Rendsyerbeállitások - Környezeti változók gomb - Itt megkeresed vagy a bejelentkezett felhasználónál a PATH változót vagy a Rendszerváltozók között - Szerkesztés gomb és a végére egy pontosvessző segítségével hozzáírod a ;c:\Windows\System32\ részt, és kész is vagy.
Innentől kezdve müködnie kell minden parancsnak elérési út nélkül is, tehát a megszokott módon :
- help
- tree
- mem
Keress rá : Windows 8.1 környezeti változók : [link]
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!