Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az alábbi feladat végét...

Az alábbi feladat végét hogyan kéne megoldani? (C#)

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok programozásban, egyszerű feladat, de mégsem tudok rájönni, hogyan kéne megoldani.

Addig eljutottam, hogy a program annyi tanuló nevét és jegyét kérje be, amennyi számot az elején beírtam, ki is számítom a megadott jegyek átlagát, utána jönnek a gondok.

Ez után a programnak be kell kérni egy nevet, majd miután beírtam, ki kell keresni és kiíratni a tanuló nevét és jegyét, majd addig kérje a neveket, amíg azt nem írom be a név helyére, hogy "exit". (gondolom vhogy úgy kéne befejezni pl.: string e=""; while (e!="exit");

Valaki tud valamilyen segítséget erre, nem kell feltétlen magát a kódot megadni, csak legalább vmilyen iránymutatást legalább. Elnézést, ha hosszúra sikerült, próbáltam érthetően megfogalmazni.

Köszönöm.

2017. máj. 17. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt kell csinálni.

Mi okozza a gondot?

2017. máj. 17. 18:07
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy kell kikeresni az adott tanuló nevét és jegyét.

Próbáltam keresés nélkül do-while ciklusban, hogy az "exit"-re kilépjen, de tovább kéri a neveket. Ez utóbbi talán csak egy apróbb figyelmetlenség miatt nem működik, inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogy lehet a megadott tanuló nevét és jegyét kikeresni.

2017. máj. 17. 19:29
 3/7 tabaki ***** válasza:
Ebből nem derül ki, hogy hogyan tároltad a tanulók nevét és eredményeit, aminek alapján tanácsot lehetne adni a keresés módjára. Nem ártana föltenned valahova a kódodat, hogy meg lehessen nézni (pl. hastebin.com).
2017. máj. 17. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:

var student = data.First(s => s.Name = name);

Console.WriteLine($"{student.Name}'s grade: {student.Grade}");

2017. máj. 17. 20:07
 5/7 A kérdező kommentje:

Itt van a kód, átlagig (a többit azért nem teszem fel, mert elég nagy keszekuszaság lett most a sok próbálkozás miatt):

[link]

Alig 2 hete kezdtem csak el foglalkozni a C#-al, szóval valami kezdetleges megoldás kellene, amit fel is tudok fogni. :D

2017. máj. 17. 21:05
 6/7 tabaki ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én sem vagyok járatos a c#-ban, de legalább kellően primitív lesz...

Mondjuk, ilyesmivel próbálkozhatsz:

string melyiknev = "";

while (melyiknev != "exit")

{

Console.WriteLine("Melyik tanuló jegyére kíváncsi?");

melyiknev = Console.ReadLine();

for (int i = 0; i < nevek.Length; i++)

{

if(nevek[i] == melyiknev)

{

Console.WriteLine(nevek[i] + " tanuló jegye: " + Convert.ToString(jegyek[i]));

break;

}

}

}

2017. máj. 17. 23:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Most már működik, köszi!
2017. máj. 18. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!