Java programozás feladat segítség?
Feladat a következő:
1. Írj egy interfészt Rendelheto néven, amely deklarál egy rendel nevű metódust, amely egy egész számot vár paraméterül (hány darabot rendeljünk), visszatérési típusa pedig void!
2. Írj egy absztrakt Konyv osztályt, melynek két protected adattagja a könyv szerzője és címe, valamint tartalmaz egy absztrakt dedikalASzerzo metódust (melynek nincs paramétere, visszatérési típusa pedig boolean)!
3. Írd meg a következő három konkrét osztályt:
• Peldatar, mely a Konyv osztályból származik, de nem implementálja a Rendelheto interfészt. Az örökölteken kívül további adattagja a példatárban található feladatok száma. A példatárat a szerző nem dedikálja.
• Regeny, mely a Konyv osztályból származik és a Rendelheto interfészt is implementálja. Az örökölteken túl egy tartalmi összefoglaló tárolására alkalmas adattaggal rendelkezik. A regényt a szerző dedikálja.
• CD, mely implementálja a Rendelheto interfészt, de (értelemszerűen) nem származik a Konyv osztályból. Egy CD tárolja az előadó nevét és az album címét.
Mindhárom osztálynak legyen paraméteres konstruktora az adattagok beállítására, valamint toString metódusa! A Rendelheto interfész rendel metódusát úgy kell megvalósítani, hogy a következő üzenetet írja ki a képernyőre:
Rendelni kell x regenyt az alabbibol: xy, a Regeny osztályban
Rendelni kell x CD-t az alabbibol: xy, a CD osztályban,
ahol x helyére a rendelendő példányszám kerül, xy helyére a megvalósító osztály sztring reprezentációja.
Nincs ötletem, hogy kéne ezt megcsinálni javában. Interfészes résznél hiányoztam, könyv alapján meg nem megy. Remélem tudtok segíteni. ???
Gondolkozz, googlezz, de ne kérj segítséget. Ha már itt elakadsz, a büdös életben nem fogod megérteni. És ezt nem
rossz szándékból mondom.
Jobban megérteném, ha egyszer látnám készen egy ilyen feladatot. A többit már megtudnám csinálni.
Azt tudom, hogy interface kéne használni. De a többi azt most valahogy nem egyértelmű nekem.
Légyszíves segítsetek ezzel az eggyel. Utána a többit megpróbálom megcsinálni egyedül.
Programozást jobban megértem, ha egyszer készen látok egy ilyet.
Ezek a feladatok kis túlzással a szádba rágják a megoldást, neked csak meg kell valósítanod, gondolkozni nem is kell.
Nem tudod, hogy néz ki egy interfész? Beírod googleba "java interface"...
public interface Rendelheto{
public void Rendel(int darab);
}
Az első feladat kész is, tényleg keress rá mindenre, ami nem megy és ezekből rakd össze a programot. Nem kell megijedni, csak kezdd el írni a kódot az első feladattól kezdve.
interface Rendelheto{
void rendel(int db);
}
abstract class Konyv {
protected String Szerzo;
protected String Cim;
abstract boolean dedikalASzerzo();
}
class PeldaTAR extends Konyv {
protected int feladatdb;
void PeldaTAR(int feladatdb, String Cim, String Szerzo)
{
this.feladatdb=feladatdb;
this.Cim=Cim;
this.Szerzo=Szerzo;
}
}
A peldatar-nál hibát jelez. miért?
Az a típus vagyok aki jobban megérti, ha egyszer már látja ezt megoldva :D
Múlthéten volt ez a feladat. Szóval, reverse enginering módszerrel jobban megtudnám tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!