Informatika emelt szintű értettségi feladat megoldás közben akadt egy egyszerű kis problémám, nem egyezik meg a mintával megfelelően, hogy is van?
2014 májusi érettségi (ipv6-címek)
2. Határozza meg és írja a képernyőre, hogy hány adatsor van az állományban!
Nekem 375 adatsort ír ki , illetve az interneten is néztem egy videót ezzel kapcsolatban és a a videóban is 375 jött ki, ezzel szemben a minta ezt írja :
2. feladat:
Az állományban 372 darab adatsor van.
Ez elírás, vagy én is és a videó készítője is hibázott?
Megnyitod a fájlt egy szövegszerkesztővel és megnézed hány sor van benne...
Mi olyan magic ezen?
Sem elírás, sem hiba - vagy legalábbis nem programozási. Talán értelmezhetnéd a „Minta a szöveges kimenetek kialakításához” kifejezést: Nem a kész eredményt írták oda, hanem bemutatták, hogy ilyesféleképpen kell kinéznie a kimenetnek, csak éppen a feladatból kiolvasható adatokkal.
El tudom képzelni, amikor már nem érettségi feladatokat oldasz meg, hanem mondjuk egy céghez jelentkezel, de az önéletrajz-mintában „Példa Pál” szerepel a neved helyén, téged meg Marcali Bercinek hívnak. Gondolom, a körmödet is lerágod majd az izgalomtól, hogy vajon a minta készítője hibázott a szerkesztésben, vagy a szüleid a névadáskor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!