Ez így egy járható út az egyetem mellett?
Első éves mérnökinformatikus hallgató vagyok.Nagyon érdekel a terület, de úgy érzem nagyon elméleti síkon megy az oktatás, így nem fordítok rá elég időt.
Most ebben a félévben picit elrontottam az első zh időszakot,mert egészen a zh hét előttig Udemy kurzusokat/lynda.com meg coursera/edx-ről tanultam tutorialokból.
Valahogy sokkal érdekesebb, és nem kell bemagolni 40 tételt a linux felépítéséről is müködéséről meg hát izgalmasabb mint a Tanenbaum könyvek..
Nagyon szeretném végigcsinálni az egyetemet, és ráadásul jó eredménnyel, mert érdekel a K+F is, de nehezen tudom beosztani az időmet.Előadásokra abszolut nem járok, gyakorlatokra laborokra felkészülök, a jegyzőkönyveket elkészítem, de nem gáz szerintetek az a mentalitás hogy ezekből a könyv benyálazós tárgyakból egyáltalán nem motivál a jó jegy? Nagyon könnyen elmerülök ezekben a szakmaibb dolgokban,de nem szeretném ha a suli rovására menne.
Olyat kéne hazudnod, amit nem tudnak leellenőrizni.
Tannenbaum oprendszerek c. könyve a sokadik (talán hatodik?) kiadását éli meg. A számítógép hálózatok pedig 2008-ban jelent meg magyarul, de már a második, bővített, átdolgozott kiadása is több éves.
Ha már veszed a bátorságot és nyilatkozol Tanenbaum könyveiről, akkor nem ártana legalább meglesned a boríítójukat, mert hogy még egy sort nem olvastál belőlük, arra az életemet rátenném.
"Ember, hallod, egy informatikával foglalkozó könyv már mire a nyomdába ér elavult :D"
Ez hihetetlen. Te szörnyen buta vagy nem csak a programfejlesztéshez, de még a számítástechnikához is.
A programfejlesztő szempontjából semmi különbség nincs aegy mai és egy 10 éves gép között.
Amikor én tanultam, akkor a 8051-es architektúrát kellett "vágni". Ez több mint 10 éve volt.
Viszont ma is a 8051-es arcitektúrát oktatják és ami még érdekesebb, előttem 15 évvel is azt oktatták. A 8051-es egy korai Intel processzor, pontosabban mikrokontroller. A mai napig gyártják, veszik és felhasználják.
A mai PC-ken gond nélkül futtathatók 30-35 évvel ezelőtt fejlesztett programok.
A memória ma is memória, ahogy a regiszter is regiszter maradt és úgy általában, a mai PC a korábbi számítógépekkel, arcitekturálisan 100 %-ig analóg.
A számítógépes hálózatokban ma használt TCP/IP protokollcsomag is kb. velem egyidős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!