C#-ról c++-ra, help?
Sziasztok. C# Programozó vagyok, de kezdem érezni hogy ez a nyelv és a .NET nem az én világom. Nem azért mert nem menne, jó vagyok a szakmában de maga az irányzata nem vonz annyira. Tehát a kérdésem a következő lenne. Miből/honnan gyakorolhatnám a c++ nyelvet? Aki váltott és sikeresen begyakorolta, az segíthet. Tudni illik könyvből tanulhatom, pluralsighton is nézhetem a videókat és csinálhatom a kisebb feladatokat, de nem marad ez meg bennem. Nem igazán lehet így átlátni hogy mégis mire képes ez a nyelv, mint pl. ha munkahelyen csinálnám.
Van-e valami könyv ami komolyabb feladatokat is felad, kitér lényeges részekre, stb. stb.?
Amiket találtam az mind csak magát a szintaxist tanítja meg, leírja kezdő szinten kb. minden könyvben, nem volt még tapasztaltabb embereknek szóló.
Gondoltam rá hogy UE4-ben elkezdhetnék valami játékot fejleszteni, de az meg megint más tészta.
Segítségeteket előre is köszönöm! :)
Szia!
"C# Programozó vagyok"
És konkrétan mi az, amiben ez megnyilvánul? Programozgatsz C#-ban, vagy hivatásszerűen vagy .NET fejlesztő, aki napi szinten ezt csinálja valamelyik cégnél fix alkalmazásban?
No offense, csak nagyon sok olyan embert látni, aki azzal indít, hogy "XYZ programozó vagyok", aztán kiderül, hogy távolról sem hivatásos/tapasztalt az illető. A különbség pedig nagyon nagy, mert más a viszonyítási alap az egyik, más a másik esetben.
Utóbbi esetben miért nem próbálod meg C++-ban reprodukálni azokat a megoldásokat, amelyekkel C#-ban már találkoztál a munkád során? A legjobban így fognak kijönni a két nyelv közti lényeges különbségek. Ha valóban jó vagy, ahogyan az írtad, akkor - mindkettő rendes OO-nyelv lévén - ennyinek elegendőnek kell lennie kezdetben, hogy elboldogulj a cépépével, az apró nüanszokat pedig felszeded menet közben.
Működnek ugyanúgy a design patternek, vagy épp a clean code elvek (nyilván ebben a témában előfordulnak sajátosságok is), így a szintaxison, a memória piszkálásán és az eltérő libeken kívül sok új ismeretlennek nem kellene lennie az egyenletben.
Apropó! Google: C++ best practices
Egyébként nem arra gondolsz véletlenül, hogy nem is annyira a .NET-tel van problémád, mint inkább az Enterprise szoftverrel? C#-ban is lehet ám akármit fejleszteni, hacsak nem az embedded, vagy a rendszerközeli kódolás érdekel.
Főállásban vagyok igen :) Gondoltam is hogy beleírom csak kimaradt, fáradt vagyok már :D
Nos képfeldolgozási területen dolgozom, tudom hogy sok mindenre képes a c#. Különösen a webes dolgokban, ami engem hidegen hagy. "Normál" programokban meg eléggé elmarad a C/C++ tól. Pl. memóriát is jobban szeretném én kezelni, nem GC-re hagyni. Igazából sok mindent írhatnék hogy mi nem tetszik benne, most ez lényegtelen :)
Igen, erre én is gondoltam hogy az itteni projectemet újra csinálnám c++ ban, csak itt nem ilyen kisebb projectek vannak hanem hatalmasak amiket mondjuk már 20 éve fejlesztenek. Kisebből meg csak 1-et csináltam.
Köszi, ezt a C++ best practices dolgot megnézem majd!
Részleteket, vagy lebutított verziókat megpróbálhatsz a monstrumokból is implementálni. Pl. olyan részleteket, amelyeken konkrétan te dolgoztál egy-egy alkalommal. Microservice mótvá?
Felfoghatod a dolgot serverless architektúrának, csak lőni kell egy libet, amivel teszemazt egy REST-et meg tudsz valósítani (pl. [link]
Így megismerkedsz a nyelv sajátosságaival, aztán fokozatosan át lehet nyargalni valamilyen más témakörre, ami jobban érdekel.
A GC egyébként nem olyan ördögtől való dolog. A manuális memóriakezelés elég csúnyán össze tudja genyázni a kódot, aztán a végén az ember kilyukad a smart/auto pointerekhez, amikkel meg nagyjából ott tart, mint a GC-vel.
#5 köszi, megnézem ezt a két linket. Hirdetésekben is láttam hogy ezt a kettőt kérik, főleg qt-t.
Java sose tetszett annyira kódolás részről nézve. De lehet majd később adok neki esélyt, de már nem kockáztatok hogy megint úgy járjak mint a c#-al. Majd c++ után talán, de akkor meg már inkább elhajlik az ember az R meg hasonlók felé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!